Amenzi de peste 13.000 de lei hotelurilor neintretinute

Magazin Salajean 12 aprilie 2010 0

Amenzi de peste 13.000 de lei hotelurilor neintretinuteCamere mirosind a mucegai, alimente dubioase in bucatarie, lipsa registru de rezervari – acestea sunt doar cateva din neregulile constatate de comisarii de la Protectia Consumatorilor, in urma unui control efectuat, in perioada 18-25 martie, la opt hoteluri, pensiuni si vile turistice din judetul Salaj. Pentru abaterile constatate, comisarii au aplicat amenzi in valoare de peste 13.000 de lei. Si anume, un operator economic a fost sanctionat cu amenda in valoare 2.000 de lei pentru ca nu avea evidenta cu rezervarile facute de clienti.

Acelasi operator a mai primit o amenda, tot de 2.000 de lei, pentru ca in camere se simtea un miros izbitor de mucegai. Un alt patron a fost amendat cu 4.000 de lei pentru ca avea pus la intrare un afis pe care scria Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientela. De asemenea, doi operatori economici s-au ales cu cate o amenda de 3.000 de lei pentru lipsa elementelor de identificare a alimentelor folosite la restaurantul hotelului. Si turistii trebuie sa stie ca au anumite drepturi.

Astfel, le recomand sa acorde atentie spatiilor de cazare pentru care incheie contracte per sejur, sa se asigure ca acestea respecta standardele de calitate promise. Turistii pot refuza inchirierea camerelor neigienizate care pot afecta sejurul sau sanatatea. In spatiile de alimentatie publica, asigurati-va ca meniul ofera toate informatiile privind cantitatile si preturile iar produsele servite sunt proaspete. Daca aveti dubii, nu ezitati sa cereti informatii suplimentare sau sa refuzati produsele, ne-a declarat directorul coordonator adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Salaj, Claudiu Silaghi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »