Amenzi de peste 100.000 de lei în trafic

Magazin Salajean 16 mai 2011 0

Amenzi de peste 100.000 de lei în trafic

Peste 900 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de către poliţiştii rutieri, în ultima săptămână, în acţiunile desfăşurate pe drumurile judeţului Sălaj. Majoritatea sancţiunilor au fost scrise conducătorilor auto, cu precădere celor care au călcat prea tare pedala de acceleraţie.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, amenzile s-au ridicat la valoarea totală de peste 100.000 de lei. În perioada 6-12 mai, poliţiştii Serviciului Rutier Sălaj au aplicat participanţilor la traficul rutier peste 900 de sancţiuni contravenţionale însoţite de amenzi în sumă de 106.700 de lei. Astfel, au fost sancţionaţi 816 conducători auto pentru diferite abateri de la regulile de circulaţie, dintre care 474 pentru conducerea autovehiculelor cu viteza peste limita legală, 87 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, precum şi 17 persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzător, se arată în informaţia de presă.

Pe lângă sacţiunile aplicate, poliţiştii au lăsat nu mai puţin de 30 de şoferi fără permisele de conducere. Dintre aceştia, o treime au rămas pietoni din cauză că au depăşit cu peste 50 de kilometri pe oră viteza admisă de lege. În perioada de referinţă, 30 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce: patru pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 11 – pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 kilometri pe oră, tot 11 – pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire, şi patru – pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau vehiculelor în drept, ori ca urmare a circulaţiei pe contrasens, se arată în comunicatul IPJ Sălaj.

Astfel de acţiuni preventive vor avea loc, la nivelul întregului judeţ şi în cursul acestei săptămâni, vizând cu precădere respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, mopedişti, motociclişti, precum şi respectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii auto pe linia vitezei, depăşiri neregulamentare şi asigurare obligatorie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »