Amenzi de 83.000 de lei date de politistii rutieri

Magazin Salajean 7 iulie 2008 0

Amenzi de 83.000 de lei date de politistii rutieri

Agentii de politie rutiera din judetul Salaj au constatat, in aceasta saptamana, noua fapte de natura penala si 846 fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 83.000 lei.

Cei mai multi dintre sanctionati au fost, ca de obicei, soferii. Conform biroului de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Salaj, din cei 648 soferi amendati, 89 nu au purtat in timpul deplasarii centura de siguranta, in vreme ce 263 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala. Un numar de 57 conducatori auto, pe langa amenda primita au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. In aceeasi perioada au fost retinute si 10 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

In aceeasi perioada, au fost sanctionate contraventional un numar de 137 de persoane care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public, 59 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si doua persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj, s-au inregistrat si trei accidente de circulatie grave, soldate cu trei raniti grav, cauzele survenirii acestora fiind conducerea imprudenta a autoturismului si traversarea neregulamentara . Au fost inregistrate si patru accidente usoare, soldate cu ranirea a sase persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului, au fost inregistrate un numar de 75 de accidente grave soldate cu 12 morti, 85 raniti grav si 20 raniti usor, respectiv 62 de accidente usoare soldate cu ranirea usoara a 84 persoane.

Pentru cresterea sigurantei rutiere pe drumurile publice din judetul Salaj, constientizarea opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere, reducerea numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav in accidente rutiere si dezvoltarea colaborarii cu alte institutii care au atributii in domeniu, in perioada 07

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »