Amenzi de 76.000 de lei date de politistii rutieri

Magazin Salajean 28 iulie 2008 0

Amenzi de 76.000 de lei date de politistii rutieri

Saptamana trecuta, actiunile desfasurate de catre agentii de politie rutiera din judetul Salaj, pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, au condus la constatarea a sapte fapte de natura penala si a 778 fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 76.000 lei, conform biroului de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Salaj. Astfel, au fost sanctionate contraventional 111 persoane care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public, 44 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si doua persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

Din cei 621 soferi amendati, cei mai multi, respectiv 242, au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, in vreme ce 69 nu au purtat in timpul deplasarii centura de siguranta. Un numar de 59 conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. In aceeasi perioada au fost retinute si 15 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

In perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si trei accidente de circulatie grave soldate cu trei raniti grav, si 2 accidente usoare soldate cu ranirea a cinci persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 90 de accidente grave soldate cu 13 morti, 101 raniti grav si 26 raniti usor, respectiv 70 accidente usoare soldate cu ranirea a 94 persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »