Amenzi de 75.000 de lei date de politisti

Magazin Salajean 17 iunie 2008 0

Amenzi de 75.000 de lei date de politisti

Agentii de politie rutiera din judetul Salaj au dat, saptamana trecuta, amenzi in valoare totala de 75.000 lei, constatand 836 fapte contraventionale, conform datelor facute publice de biroul de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Salaj. Ca de fiecare data, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta de fapt si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic. Astfel, au fost amendati 706 soferi, dintre care 75 nu au purtat in timpul deplasarii centura de siguranta, 278 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, noua au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, trei au folosit telefonul mobil in timp ce se aflau la volan, iar un numar de 62 conducatori auto, pe langa amenda primita au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce (12 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, 18 pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 32 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor ori a efectuarii manevrei de depasire nere-gulamentara). In aceeasi perioada au fost retinute si 7 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto. Au mai fost sanctionate contraventional 79 de persoane care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public, 47 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si 4 persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

Din pacate, in perioada mentionata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si trei accidente de circulatie grave soldate cu ranirea grava a doua persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate un numar de 65 accidente grave soldate cu 10 morti, 76 raniti grav si 20 raniti usor, respectiv 53 accidente usoare soldate cu ranirea usoara a 70 persoane.

Pentru cresterea sigurantei rutiere pe drumurile publice din judetul Salaj, constientizarea opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere, reducerea numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav in accidente rutiere si dezvoltarea colaborarii cu alte institutii care au atributii in domeniu, pana duminica, la nivelul intregului judet, vor fi organizate si desfasurate de catre lucratorii de politie cu atributii pe linie de circulatie rutiera, actiuni preventive dupa cum urmeaza: marti

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »