Amenzi de 74.000 de lei date de politisti

Magazin Salajean 24 noiembrie 2008 0

Amenzi de 74.000 de lei date de politisti

Politistii rutieri din judetul Salaj au dat, in cursul saptamanii trecute, amenzi in valoare totala de 74.000 de lei, constatand 766 fapte contraventionale si sapte fapte de natura penala, conform biroului de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Salaj. Marea pondere a celor sanctionati au constituit-o conducatorii auto, 651 soferi fiind amendati, cei mai multi, respectiv 334, pentru ca au condus autovehicule cu viteza peste limita legala. In aceeasi perioada au fost retinute si un numar de trei certificate de inmatriculare, pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto. De asemenea, au fost sanctionati contraventional un numar de 96 de pietoni, ce au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public si 40 de persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator, ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si doua persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si cinci accidente de circulatie grave, soldate cu un mort si patru raniti grav si 4 accidente usoare, soldate cu ranirea mai putin grava a sase persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate un numar de 165 de accidente grave soldate cu 30 morti, 172 de raniti grav.

Pentru cresterea sigurantei rutiere pe drumurile publice din judetul Salaj, constientizarea opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere, reducerea numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav in accidente rutiere si pentru dezvoltarea colaborarii cu alte institutii care au atributii in domeniu, in perioada 24

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »