Amenzi de 68.000 de lei date de politistii rutieri

Magazin Salajean 21 iulie 2008 0

Amenzi de 68.000 de lei date de politistii rutieriActiunile desfasurate de catre agentii de politie rutiera din judetul Salaj, pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere au condus la constatarea, in cursul saptamanii trecute, a patru fapte de natura penala si a 739 fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 68.000 lei. In aceasta perioada, in medie, la nivelul intregului judet, zilnic au desfasurat activitati specifice de supraveghere, indrumare si control a circulatiei rutiere, un numar de trei ofiteri si 14 agenti de politie rutiera. Au fost sanctionate contraventional un numar de 92 persoane care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public si 22 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice.

Din cei 625 soferi amendati, 79 nu au purtat in timpul deplasarii centura de siguranta, 215 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, trei au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, iar un numar de 46 conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. In aceeasi perioada au fost retinute si sase certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

In perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat cinci accidente de circulatie grave soldate cu un mort si patru raniti grav si patru accidente usoare soldate cu ranirea usoara a cinci persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 86 accidente grave soldate cu 13 morti, 97 raniti grav si 24 raniti usor, respectiv 69 accidente usoare soldate cu ranirea usoara a 90 persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »