Amenzi în trafic de peste 100.000 de lei

Magazin Salajean 14 martie 2011 0

Amenzi în trafic de peste 100.000 de lei

Aproape 1.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii rutieri, în doar o săptămână de activitate pe drumurile judeţului Sălaj, amenzile însumând peste 100.000 de lei. La fel ca în fiecare săptămână, cei mai sărăciţi la buzunar sunt şoferii prinşi încălcând regulile de circulaţie în trafic.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în perioada 3-10 martie, poliţiştii Serviciului Rutier au constatat cinci fapte de natură penală şi au aplicat 986 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 107.300 de lei. Pentru abateri săvârşite în trafic, poliţiştii rutieri au sancţionat 900 de conducători auto, dintre care 369 pentru depăşirea vitezei legale. De asemenea, au fost sancţionate 71 de persoane care au trecut strada pe interzis, precum şi 13 persoane prinse în trafic circulând cu biciclete şi mopede neechipate corespunzător. Pe lângă amenda primită 21 şoferi au rămas şi fără permisul de conducere, se arată în comunicatul de presă.

Totodată, au fost reţinute şi şapte certificate de înmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau lipsa poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă în trafic, în perioada 14-20 martie, poliţiştii rutieri vor organiza acţiuni preventive pe raza judeţului Sălaj, vizând cu precădere respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, precum şi respectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii auto pe linia vitezei, portul centurii de siguranţă, alcool şi depăşiri neregulamentare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »