Amendat cu 600 de lei pentru distrugerea unui panou electoral

Magazin Salajean 18 mai 2012 0

Amendat cu 600 de lei pentru distrugerea unui panou electoralUn zalauan in varsta de 60 de ani a primit o amenda de zece ori mai mare decat anii pe care-i are in spate, dupa ce a fost prins miercuri, de politistii locali, distrugand un panou electoral din municipiu. Potrivit legislatiei in vigoare, distrugerea acestor panouri electorale se sanctioneaza cu amenzi de pana la 1.000 de lei.

Purtatorul de cuvant al Politiei Locale Zalau, Lucian Trif, a declarat ca echipajele serviciului au repartizate spre supraveghere noua locuri special amenajate pentru afisaj electoral de pe raza municipilui. In data de 16 mai, agentul care executa serviciul de paza la panoul numarul 4, de langa Directia Generala de Administrare a Domeniului Public, a surprins pe numitul B. G., de 60 de ani, care a deteriorat un afis apartinand partidului UDMR. Barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 600 de lei, a declarat Lucian Trif

Potrivit sursei citate, in limita personalului disponibil, se executa paza in zona panourilor, iar cand situatia nu o permite, se repartizeaza cate doua panouri mai apropiate unui agent care executa patrulare intre cele doua locatii. De asemenea, personalul din dispecerat transmite partidelor politice situatiile privind afisele deteriorate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Distrugerea, deteriorarea, murdarirea, acoperirea prin scriere a listelor electorale, a platformelor program, dar si afisarea materialelor de propaganda electorala in alte locuri decat cele permise se sanctioneaza cu amenda intre 600 si 1.000 de lei.

In ultima saptamana, agentii locali au raspuns la 21 sesizari ale cetatenilor, dintre care 18 sesizari au fost rezolvate pe loc, iar trei au fost transmise institutiilor abilitate pentru competenta solutionare. Totodata, in misiunile de asigurarea ordinii si linistii publice executate in municipiu au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale, dintre care opt amenzi in valoare totala de 2.150 de lei si trei avertismente.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »