Amendaţi pentru parcarea maşinilor pe spaţii verzi

Magazin Salajean 12 martie 2012 0

Amendaţi pentru parcarea maşinilor pe spaţii verziŞase zălăuani care şi-au parcat maşinile in alte spaţii decat cele special amenajate au fost sancţionaţi contravenţional, in prima săptămană din martie, de către poliţiştii locali. Amenzile in cazul acestora ajung pană la 500 de lei.

Potrivit informaţiilor furnizate de Dumitru Valea, din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Primăriei Municipiului Zalău, in perioada 1-8 martie, poliţiştii locali au aplicat cetăţenilor 15 sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, şase sancţiuni au fost date persoanelor care au parcat autovehiculele in alte locuri decat cele special amenajate in acest scop. Tot şase sancţiuni contravenţionale au fost scrise pe numele persoanelor care au apelat in mod repetat la mila publicului fiind persoane apte de muncă. Alte două persoane au fost sancţionate pentru că au desfăşurat activităţi de comerţ stradal, fără indeplinirea formelor legale, iar una pentru că a refuzat să se legitimeze la cererea poliţiştilor locali aflaţi in exercitarea artibuţiilor de serviciu. Valoarea amenzilor in această perioadă este de 1.300 de lei, a declarat Dumitru Valea.

Conform Hotărarii de Consiliu Local 170/2007, parcarea maşinilor pe spaţii interzise se pedepseşte cu amendă intre 250 şi 500 de lei. Achitarea amenzii in termen de 48 de ore de la scrierea procesului verbal injumătăţeşte valoarea sancţiunii.

In săptămana analizată, poliţiştii locali au răspuns la 33 de sesizări ale cetăţenilor, dintre acestea 27 fiind rezolvate pe loc, şase fiind transmise instituţiilor abilitate pentru competenta soluţionare.

Totodată, in cadrul activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii locali l-au urmărit şi prins pe Gheorghe R, din comuna Cransa, care in urma unei altercaţii cu o altă persoană a distrus prin lovire o bancă amplasată in staţia de autobuz Perla. In scurt timp de la sesizare, acesta a fost interceptat şi reţinut, pe strada Simion Bărnuţiu, in zona Spitalului Judeţean. A fost predat Poliţiei Municipale pentru efectuarea cercetărilor in cauză.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »