Amendaţi că au dat în mintea copiilor

Magazin Salajean 18 martie 2011 0

Amendaţi că au dat în mintea copiilor

Opt zălăuani s-au ales cu sancţiuni contravenţionale, în ultima săptămână, după ce agenţii comunitari i-au prins folosind echipamentele de joacă din municipiul Zalău, având vârsta mai mare decât cea permisă în regulamentul aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local 213/2008. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Comunitare Zalău, Lucian Trif, amenzile pot ajunge până la 200 de lei.

În intervalul 10-17 martie, agenţii comunitari au sancţionat opt persoane care au utilizat echipamentele de joacă din parc având o vârstă mai mare decât cea permisă de regulament, dintre care cinci cu amendă şi trei cu avertisment. Amenzile aplicate pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 50 şi 200 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt.

În perioada de referinţă, agenţii Poliţiei Comunitare Zalău au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 19 cu amendă şi 28 cu avertisment. Dintre cei sancţionaţi, nouă persoane au fost sancţionate pentru că au desfăşurat activităţi de comerţ stradal fără îndeplinirea formelor legale de plată, opt pentru că au aruncat pe domeniul public resturi de ţigări, coji de seminţe, ambalaje etc., iar şase pentru cerşetorie. Valoarea totală a amenzilor a însumat 3.365 de lei.

Pe parcursul săptămânii analizate, agenţii comunitari au răspuns la 43 de sesizări ale cetăţenilor, din care un număr de 37 au fost rezolvate pe loc, iar şase au fost transmise instituţiilor abilitate pentru competenta soluţionare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »