Altfel de distractii pentru copii

Magazin Salajean 5 iunie 2012 0

Altfel de distractii pentru copii

Zeci de elevi din Zalau au petrecut ziua de 1 Iunie la muzeu. Acestia si-au dovedit indemanarea si abilitatile fizice si intelectuale in cadrul unor competitii deosebit de atractive derulate vineri la Muzeul de Arta Ioan Sima. Este vorba de concursuri de tras cu arcul, Rota si Tari, orase, in urma carora au fost desemnati: cel mai bun arcas, cel mai istet participant si cel mai perspicace concurent. Evenimentul a fost organizat de Muzeul Judetean de Istorie si Arta din Zalau.

Marcarea Zilei Copilului prin organizarea de concursuri la muzeu precede seria de eveninente in care au fost implicati sute de elevi si prescolari, desfasurate atat anii trecuti, cat si in acest an. Aceasta actiune este si rezultatul evaluarii chestionarelor la care au raspuns participantii la proiectul Familia in weekend la muzeu. Aceste concursuri au fost cele mai solicitate de respondenti, motiv pentru are am decis ca astazi (vineri – n.r.) sa venim in intampinarea celor mici, cu exceptia competitiei . Concursul de cultura generala se desfasoara pentru grupe de copii din aceeasi categorie de varsta, pe clase, pentru a nu-i defavoriza stiind ca pot fi diferente majore in ce privesc acumularile de cunostinte. De data aceasta, la concursul de cultura generala mentionam ca personalitatile care vor fi specificate sa apartina domeniului cultural, istoric, si nu din lumea mondena sau politica. Acest joc, in voga inainte de Revolutie, nu se mai regaseste intre preocuparile copiilor, dar ar merita sa fie reintrodus pe lista lor de distractii, deoarece oricand si oriunde cultura generala te legitimeaza. Oriunde se vor duce, e bine sa aiba un bagaj solid de cunostinte despre istoria, geografia si cultura locala si nationala, pentru ca aceste notiuni sunt elemente care vorbesc despre identitatea fiecaruia dintre noi, a precizat directorul Muzeului Judetean de Istorie si Arta din Zalau, Corina Bejinariu.

Aproximativ 50 de elevi din clasele IV-VII de la Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu, Scoala Gimnaziala Porolissum si Scoala Gimnaziala Corneliu Coposu din Zalau au fost entuziasmati de aceste intreceri. Corina Bejinariu fost de parere ca ar fi ideal ca pe viitor elevii si cadrele lor didactice sa propuna temele unor de activitati recreativ-distractive sub forma unor concursuri sau conferinte, iar specialistii de la muzeu le vor oferi sprijin in documentare. Elevii salajeni au demonstrat ca au abilitati pentru a desfasura o activitate in acest domeniu, pornind de la documentare, colectionare de date si documente, prezentarea materialului si expunerea lui in cadrul proiectului Familia in weekend la muzeu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »