Alexandru Serban paraseste fotoliul de presedinte al Crucii Rosii Salaj

Magazin Salajean 13 ianuarie 2012 0

Alexandru Serban paraseste fotoliul de presedinte al Crucii Rosii SalajConsilierul judetean Alexandru Serban a demisionat, in cursul zilei de ieri, din functia de presedinte al Filialei Salaj a Crucii Rosii, dupa ce, in luna decembrie a anului trecut, urcandu-se beat la volanul masinii, a provocat un accident de circulatie in municipiu. Urmare evenimentului rutier, Alexandru Serban s-a autosuspendat din functia de vicepresedinte al PSD Salaj.

Directorul Filialei Salaj a Crucii Rosii, Laura Bungenteanu, ne-a declarat ca presedintele filialei a renuntat, ieri, la aceasta functie. Incepand din data de 12 ianuarie, Alexandru Serban si-a dat demisia din functia de presedinte al filialei. Prin urmare, vom organiza in perioada urmatoare o sedinta pentru organizarea alegerilor pentru functia de presedinte. Pana la desemnarea unui nou presedinte, postul va fi ocupat pe perioada de interimat de catre fostul vicepresedinte Vasile Nicorici, a declarat Laura Bungenteanu.

Demisia lui Alexandru Serban a fost depusa dupa ce, cu o zi inainte, comitetul Filialei Salaj a Crucii Rosii a votat pentru autosuspendarea acestuia din functia de presedinte. La data respectiva, membrii comitetului i-au sugerat acestuia demisia, urmare a faptelor petrecute in luna decembrie, insa fara rezultat. Serban si-a motivat decizia prin faptul ca va lua o hotarare, daca va ramane sau nu in functie, doar dupa lamurirea situatiei sale. Autosuspendarea din functie a fost desemnata prin 14 voturi pentru, doi dintre membrii comitetului lipsind de la sedinta de miercuri.

Alexandru Serban a ocupat postul de presedinte al Filialei Salaj a Crucii Rosii din martie anul trecut, pentru un mandat de patru ani.

Reamintim ca zalauanul Alexandru Serban, in varsta de 62 de ani, a fost prins beat la volanul masinii, in data de 22 decembrie, dupa ce a fost implicat intr-un accident de circulatie in municipiu. In timp ce se indrepta spre casa pe strada Parcului, din spatele sediului Primariei Zalau, acesta a pierdut controlul volanului si a intrat cu masina in peretele casei unor batrani. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul evidentiind o concentratie alcoolica de 0,54 miligrame/litru de alcool pur in aerul expirat. Soferului i s-au recoltat probe biologice de sange, rezultatul fiind 1,55 grame per litru de alcool pur in sange. Pe numele acestuia a fost intocmit un dosar de cercetare penala pentru conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »