Alegeti cu grija locul de foc la picnic!

Magazin Salajean 23 iulie 2010 0

Alegeti cu grija locul de foc la picnic!Pentru cetatenii care aleg sa se recreeze in weekend la picnic in padurile de la marginea municipiului ori in zonele de agrement din judet, pompierii militari vin cu recomandari pentru prevenirea incendiilor.

Cadrele Inspectiei de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj dau cateva sfaturi pentru cetatenii care doresc sa se relaxeze la un gratar in are liber. In primul rand, trebuie respectate instructiunile personalului silvic. Pregatirea focului pentru prepararea mancarii se va face doar in locuri special amenajate, respectand regulile de prevenire a incendiilor.

Focul se aprinde in locuri cat mai indepartate de vegetatie si in niciun caz pe timp de uscaciune excesiva ori conditii de vant. Copiii trebuie urmariti permanent sa nu se joace cu focul. Trebuie supravegheat permanent focul, deoarece chiar si o rafala slaba de vant ar putea modifica directia focului, indreptand flacarile spre vegetatie sau transportand scanteile incandescente la distante mai mari, in interiorul padurii.

Concetatenii sunt rugati sa stinga cu grija focul dupa ce au terminat de gatit si pentru aceasta sunt sfatuiti sa aiba la indemana o sticla cu apa. De asemenea, pompierii recomanda, pe cat posibil, ca focul sa fie facut la gratare cu picioare de sutinere sau in locuri imprejmuite cu pietre de rau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »