Alege viața vs. vitezomani

Magazin Salajean 12 aprilie 2010 0

Alege viața vs. vitezomaniPeste 200 de șoferi au cazut prada radarelor in cascada scoase in trafic de polițiștii salajeni in cadrul acțiunii derulate la nivel national de Directia Politiei Rutiere, sub deviza Alege viata!. La aceasta acțiune au participat, la nivel de judet, 39 de efective de poliție rutiera si de ordine publica, care au acționat cu cele opt mașini noi cu radare ultraperformante și trei cu aparate obișnuite. Ele au fost amplasate in zonele cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere din Salaj.

Actiunea s-a desfașurat intre orele 10 și 20, timp in care politistii au tras pe dreapta 222 de contravenienți in trafic, majoritatea (180 de șoferi) pentru depasirea vitezei legale. Doar doi șoferi au devenit pietoni, unul fiind depistat baut la volan, iar celalalt fiind depistat de radar ruland cu mult peste limita legala de viteza. Totodata, polițiștii i-au vizat si pe conducatorii auto care nu purtau centura de siguranta, vorbeau la telefon sau nu aveau asigurarea sau rovinieta valabile. Aceasta acțiune a fost organizata la nivel național pentru combaterea vitezei excesive și a altor abateri grave ce pun in pericol siguranța participanților la trafic.

A fost mai mult o operațiune preventiva, astfel incat conducatorii auto sa circule cu prudența și sa știe ce ii așteapta in caz ca depașesc viteza legala, ne-a declarat comisar șef de poliție Vasile Sabau, șeful Serviciul Politiei Rutiere Salaj. Astfel se face ca valoarea totala a amenzilor aplicate pentru contravențiile constatate nu a depașit 2.500 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »