Alarmant! Tot mai multi soferi, prinsi fara permise si beti in trafic

Magazin Salajean 15 mai 2012 0

Alarmant! Tot mai multi soferi, prinsi fara permise si beti in traficNoua conducatori auto s-au ales cu dosare de cercetare penala, la finele saptamanii trecute, dupa ce au fost opriti in trafic de politistii rutieri salajeni. Dintre acestia, o parte au fost prinsi conducand autoturismele desi nu aveau permis auto, iar ceilalti au fost indentificati sofand masinile fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

Primul dintre infractori, Gheorghe T., din Cerisa, a fost identificat vineri dimineata, in timp ce conducea pe strada Independentei din oras autoturismul proprietate personala, desi dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice ii fusese suspendat in data de 4 mai a anului curent. Pe numele acestuia s-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de catre o persoana careia dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

In aceeasi zi, la ora 21, Dan S., de 17 ani, din Cehu Silvaniei, a condus pe strada Borza, din oras, un autoturism neinmatriculat si fara a avea permis de conducere. S-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat de catre o persoana ce nu are permis de conducere.

Beat fiind, a lesinat de spaima

Cateva ore mai tarziu, politia a fost sesizata cu privire la faptul ca pe DJ 108D s-a produs un incendiu la o autoutilitara. La fata locului, politistii au constatat ca izbucnise un incendiu la autoutilitara condusa de Nicolae O., de 31 de ani, din Mirsid, care se urcase la volanul masinii desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Din cauza panicii produse, barbatul a lesinat si a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Salaj, in vederea acordarii de ingrijiri medicale. Cu aceasta ocazie, i s-au recoltat si probe biologice de sange, pentru stabilirea alcoolemiei. Se pare ca incendiul a pornit din cauza supraincalzirii instalatiei electrice.

In data de 12 mai, in jurul orei 17.30, politistii Sectiei de Politie Rurala Sanmihaiu Almasului l-au identificat in trafic, pe DJ 108R, prin localitatea Buciumi, pe Catalin P., de 22 de ani, din Zalau, care a condus motocicleta proprietate personala neinmatriculata si fara a avea permis de conducere pentru nicio categorie. In jurul orei 23, politistii rutieri din Jibou au oprit in trafic, pe strada Stadionului din oras, un autoturism la volanul caruia se afla Ioan N., de 43 de ani, din Husia, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o imbibatie alcoolica de 0,63 miligrame per litru de alcool pur in aerul expirat.

In noaptea de sambata spre duminica, politistii de la Sectia de Politie Rurala Ileanda au oprit in trafic, pe DJ 110C, in localitatea Ileanda, un autoturism condus de Alexandru I., de 45 de ani, din Sasa, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o imbibatie alcoolica de 0,59 miligrame per litru de alcool pur in aerul expirat.

Celor doi conducatori auto le-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei si sunt cercetati pentru comiterea infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de catre o persoana ce are o imbibatie alcoolica peste limita legala.

Prinsi cu numere false in trafic

Alti doi soferi sunt cercetati penal, fiind identificati duminica, de politisti, cu numerele provizorii ale masinilor expirate. Astfel, politistii Sectiei de Politie Rurala Jibou l-au depistat in trafic, pe DN 1H, in localitatea Surduc, pe Marcel S., de 43 de ani, din Giurtelecu Hododului, in timp ce conducea un autoturism, a carui autorizatie provizorie de circulatie era valabila pana in data de 12 mai. Celalalt sofer, Mirel C., de 22 de ani, din Sarmasag, a fost prins de politisti pe DJ 110B, in localitatea Dersida, in timp ce conducea un autoturism cu numarul provizoriu de circulatie, a carui valabilitate expirase in data de 10 mai, anul curent. Soferii sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de conducere pe un drum public a unui autovehicul neinmatriculat si cu numar fals de inmatriculare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »