Ajuns la Urgenta in urma unui accident forestier

Magazin Salajean 6 noiembrie 2007 0

Cazurile de salajeni muscati de animale au continuat sa dea batai de cap cadrelor medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau si la sfarsitul saptamanii trecute. Potrivit a unui comunicat de presa, in cele trei zile de week-end, medicii au avut de tratat un pacient de 56 de ani, din Zalau, care a fost adus la spital dupa ce a fost muscat de un caine. De asemenea, vineri, la UPU a fost adusa o femeie ce avuse ol de reactie alergica dupa intepatura de insecta. Pacienta are 49 de ani si este din Zalau.

Alt caz mai iesit din tipare a privit un accident forestier. Mai exact, un barbat de 28 de ani, din Sarmasag, a fost ranit la urechea dreapta in timp ce taia lemne.

Tot in week-end au mai fost tratate si 95 de persoane care au avut plagi, contuzii si entorse, precum si 20 de cazuri de gastroduodenite, enterocolite si gastrite. In cazul a 15 femei, medicii au intervenit dat fiind ca acestora li s-a declansat travaliul.

Tensiunea prea mare a dat de furca unui numar de 19 persoane, in timp ce cu afectiuni de sezon (viroze, amigdalite, pneumonii etc.) s-au prezentat la UPU 29 de pacienti.

Bilantul week-end-ului trecut la UPU nu este deloc roz: au fost adusi la spital 313 salajeni, dintre care au fost retinuti sub observatie medicala o treime din ei – 103.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »