Agentul de paza acuzat de omor calificat a facut recurs

Magazin Salajean 11 mai 2012 0

Agentul de paza acuzat de omor calificat a facut recursVlad Gheorghe Tout, agentul de paza care a omorat un tanar in varsta de 22 de ani, din Dersida, chiar la discoteca la care era angajat sa mentina ordinea, a inaintat recurs la Curtea de Apel Cluj impotriva deciziei judecatorilor de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile pentru savarsirea infractiunii de omor calificat. Bodyguard-ul se afla in arestat preventiv din data de 2 mai.

Potrivit solutiei date de instanta clujeana, se respinge ca nefondat recursul declarat de inculpatul T.V.G. impotriva incheierii penale numarul 18/C din 2 mai 2012 a Tribunalului Salaj. Obliga pe inculpat sa plateasca in favoarea statului suma de 250 lei cheltuieli judiciare, din care 50 lei reprezentand onorariul avocatial. Decizia este definitiva, se arata in solutie.

Reamintim ca tanarul Marius Gavriel Bolos, de 22 de ani, s-a stins din viata pe patul de spital la cateva zile de cand a fost batut, in noaptea de 28 spre 29 aprilie, in discoteca organizata la Caminul Cultural din Chiesd. In urma anchetelor facute de procurori s-a stabilit ca a fost lovit salbatic cu pumnii de doi petrecareti, dupa care a primit lovitura finala chiar de la bodyguard-ul discotecii, care, dupa ce i-a aplicat doi pumni grei in zona fetei, i-a spart si o sticla de sampanie in cap.

Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Salaj, Mirela Lazoc, in recuratul de propunere de arestare preventiva se arata ca, in data de 28 aprilie, la ora 3, afara din discoteca, a izbucnit un scandal intre doua persoane din Chiesd si alte doua din Dersida, care s-au agresat. La un moment dat, unul dintre tinerii din Dersida a reusit sa fuga, indreptandu-se spre sat, fiind urmarit pe o distanta de circa 30-40 de metri de cei doi tineri din Chiesd. Celalalt tanar din Dersida, Bolos Marius Gabriel, de 22 de ani, a fugit in discoteca, unde s-a refugiat. La acest scandal a asistat si inculpatul care s-a enervat pentru ca persoanele mentionate s-au agresat langa masina lui si au rupt oglinda autoturismului, a precizat Mirela Lazoc.

Cand urmaritorii au intrat in discoteca, s-au indreptat spre victima si i-au aplicat fiecare o lovitura cu pumnul in zona fetei. In acest timp, inculpatul a luat in mana stanga o sticla de sampanie, s-a apropiat si el de Bolos Marius Gabriel, din partea lateral dreapta de acesta. Atunci, tinand in mana dreapta cheile de la masina, i-a aplicat victimei doua lovituri cu pumnul in zona capului. Vazand ca victima nu cade la pamant, i-a mai aplicat o lovitura in cap victimei cu sticla de sampanie. Aceasta lovitura puternica i-a provocat tanarului de 22 de ani o fractura la nivelul craniului, acesta cazand inconstient la pamant.

Doar dupa toate cele intamplate a intervenit si organizatorul discotecii care, impreuna cu alte doua persoane, au ridicat victima de jos, au scos-o afara din discoteca in stare de inconstienta si au chemat salvarea. Tanarul din Dersida a fost preluat de o ambulanta si transportat la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Ulterior, din cauza ranilor grave, a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, unde a fost supus unor interventii chirurgicale. Din concluziile preliminarii, moartea a fost violenta si s-a datorat traumatismului cranio-cerebral cu hemoragie si contuziei cerebrale. Moartea reala dateaza din data de 30 aprilie, cand victima a intrat in moarte cerebrala. In data de 2 mai, tanarul a decedat, a precizat sursa citata anterior.

Daca va fi gasit vinovat pentru acuzele aduse de procurori, inculpatul Vlad Gheorghe Tout ar putea petrece ani grei in spatele gratiilor. Potrivit legislatiei in vigoare, infractiunea de omor calificat se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. De asemenea, comiterea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publica se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »