Agentii comunitari taie la greu amenzi pentru masinile parcate pe spatii verzi

Magazin Salajean 21 mai 2010 0

Agentii comunitari taie la greu amenzi pentru masinile parcate pe spatii verzi Zeci de zalauani au fost amendati, in decursul unei saptamani, de catre agentii Politiei Comunitare (PC), pentru ca si-au parcat autoturismele in locuri nepermise din municipiu. Iar sactiunile contraventionale sunt destul de piperate, proprietarul unei masini depistate pe interzis trebuind sa plateasca o amenda intre 250 si 500 de lei. Purtatorul de cuvant al PC Zalau, Lucian Trif, ne-a comunicat ca, in perioada 13-20 mai, agentii comunitari au intocmit 21 de procese verbale soferilor care si-au parcat masinile in spatii neamenajate.

In perioada de analiza, agentii comunitari au dat 61 de sanctiuni contraventionale dintre care 24 de avertismente si 37 de amenzi in valoare de 9.300 de lei. Dintre acestea, cinci au fost aplicate persoanelor care au aruncat resturi de tigari, coji de seminte, ambalaje etc. pe domeniul public, 21 proprietarilor care si-au parcat autoturismele in zone nepermise, doua sanctiuni au fost scrise persoanelor care nu si-au mentinut in stare corespunzatoare santurile din apropierea imobilelor de domiciliu, in timp ce o persoana a fost sanctionata deoarece a abandonat parti componente rezultate din dezmembrarea autoturismului, ne-a comunicat Lucian Trif.

Nici cersetorii n-au fost scutiti de sanctiuni, agentii comunitari depistand 19 persoane apte de munca apeland la mila publica. Totodata, sapte sanctiuni contraventionale au fost aplicate persoanelor care au comercializat flori in strada, fara a detine acte de provenienta a marfii si fara a indeplini forme legale de plata. In decursul saptamanii, agentii Politiei Comunitare au raspuns la 23 de sesizari ale cetatenilor. Dintre acestea 14 au fost rezolvate pe loc, iar restul au fost transmise institutiilor abilitate pentru competenta solutionare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »