Agentii comunitari au dat amenzi de peste 5.000 de lei

Magazin Salajean 26 februarie 2010 0

Agentii comunitari au dat amenzi de peste 5.000 de leiIn actiunile intreprinse in perioada 18-25 februarie, agentii Politiei Comunitare (PC) Zalau au aplicat nu mai putin de 47 de sanctiuni contraventionale. Dintre acestea, 22 au fost cu avertismente si 25 insotite de amenzi in valoare totala de 5.227 de lei.

Potrivit purtatorului de cuvant al PC Zalau, Lucian Trif, pentru conturbarea ordinii si linistii publice prin strigate si folosirea de instrumente muzicale la intensitate mare au fost aplicate sapte sanctiuni contraventionale, iar pentru apelarea la mila publica a unor persoane apte de munca au fost intocmite cinci sanctiuni contraventionale.

Conform H.C.L. 170/2007, agentii comunitari au sanctionat 27 de persoane, respectiv 11 cu amenda si 16 cu avertisment, din care zece persoane pentru ca au aruncat resturi de tigari, coji de seminte, ambalaje etc. pe domeniul public, 14 persoane au fost sanctionate pentru ca au parcat autoturismele in zone nepermise, o persoana a fost sanctionata pentru ca a desfasurat activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale de plata si alte doua au fost sanctionate deoarece au lipit afise in alte locuri decat cele special amenajate. De asemenea, sapte persoane au fost sanctionate contraventional, deoarece au utilizat echipamentele din parcurile de joaca pentru copii avand varsta mai mare decat cea afisata pe Regulamentul de functionare.

Tot in cadrul actiunilor, in data de 23 februarie, agentii comunitari l-au surprins pe numitul B. Rudy, de 29 de ani, din localitatea Joseni, judetul Harghita, care a sustras o bicicleta de pe strada Kossuth, din municipiu. Acesta a fost predat organelor de politie pentru efectuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »