Agenti economici luati la puricat de inspectorii de munca

Magazin Salajean 8 decembrie 2006 0

Inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Salaj au efectuat, in cursul lunii noiembrie, o serie de controale la agentii economici, verificand modul de respectare a legislatiei muncii in vigoare, cat si a normelor privind securitatea si sanatatea in munca. In urma controalelor efectuate de catre inspectori in domeniul relatiilor de munca, 115 angajatori au fost sanctionati contraventional cu suma de 26.500 RON.

Sase societati controlate au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare totala de 23.500 RON, pentru depistarea la munca a 13 persoane care nu aveau intocmite forme legale de angajare. De asemenea, un agent economic a fost amendat cu suma de 3.000 RON, pentru nedepunerea in termen a actelor privind incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca.

Totodata, 50 de agenti economici au fost controlati de inspectori, in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca, dintre care trei au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 12.000 RON. Amenzile au fost aplicate pentru neinformarea lucratorilor cu privire la riscurile pentru securitatea si sanatatea in munca (3.000 RON), neefectuarea instruirii in domeniul mai sus mentionat (4.000 RON) si pentru neindeplinirea masurilor dispuse la controlul anterior.

Mariana Pop, purtatorul de cuvant al ITM Salaj, ne-a informat ca, in cadrul controalelor, s-au mai constatat si alte deficiente, dintre care amintim neasigurarea protectiei impotriva electrocutarii si lipsa dispozitivelor de protectie la transmisii prin curele.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »