Afumătorie făcută scrum la Halmăşd

Mihaela Oprea 20 februarie 2013 0
Afumătorie făcută scrum la Halmăşd

O afumătorie din gospodăria unui localnic din Halmăşd a ars din temelii, marţi seara, incendiul izbucnind, se pare, din cauză că proprietarul a lăsat focul nesupravegheat. Pompierii militari au intervenit prompt la faţa loculu, însă până la stingerea flăcărilor, toate bunurile depozitate în anexă s-au făcut scrum.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că pompierii de la Garda de intervenţie Nuşfalău au fost solicitaţi să intervină pentru a stinge incendiul izbucnit la afumătoria unei gospodării din localitatea Halmăşd. “Cauza probabilă de incendiu a fost nesupravegherea focului, arzând anexa şi produsele de carne depozitate acolo”, a declarat Jacodi.ţ
Astfel de incendii, cauzate de folosirea necorespunzătoare a surselor de încălzire în perioada sezonului rece, au avut loc tot mai des în ultima perioadă în judeţ. Începând din octombrie şi până în prezent au avut loc 42 de incendii cauzate de nerespectarea normelor privind utilizarea surselor de încălzire în sezonul rece. Au fost înregistrate 28 de incendii din cauza coşurilor de fum necurăţate, deteriorate sau a burlanelor de fum neizolate. Nouă incendii s-au produs ca urmare a utilizării necorespunzătoare a sobelor, în timp ce trei incendii au izbucnit de la cazanele de încălzire. Un alt incident a avut loc din cauza jarului sau scânteielor căzute pe materiale combustibile, iar un altul din cauza unui radiator uitat în priză.
M. O.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »