Actiune de impadurire la Hereclean

Magazin Salajean 23 aprilie 2009 0

Actiune de impadurire la Hereclean

Ziua Pamantului este sarbatorita in fiecare an, in 22 aprilie, momentul marcand interesul pentru evolutia mediului inconjurator. In acest context, Institutia Prefectului Judetului Salaj a sarbatorit evenimentul printr-o actiune de constientizare a importantei pastrarii si refacerii padurilor. Astfel, reprezentata de subprefectii Onorica Abrudanu si Cristian Birsan, dar si de alti angajati, Institutia Prefectului Judetului Salaj a organizat ieri, incepand cu ora 11, o actiune de impadurire a terenurilor degradate, afectate de fenomenul de alunecare din raza localitatii Hereclean.

Actiunea a fost organizata impreuna cu Directia Silvica Zalau, la ea participand si localnici din Hereclean, printre care primarul comunei, Dobrai Francisc, viceprimarul Pisok Iosif si elevi de la scolile cu clasele V-VIII din Panic si Hereclean.

La actiunea amintita, Directia Silvica Zalau a pus la dispozitia participantilor circa 5.000 de puieti de salcam, care au fost plantati pe o suprafata de un hectar de teren.

Actiunea de impadurire a terenurilor degradate are ca baza legala Ordinul 37/2009 a ministrului agriculturii, iar scopul impaduririi este cresterea suprafetei terenurilor cu vegetatie forestiera la 30 la suta din suprafata totala a judetului, pana in anul 2013.

Anual, in cadrul Fondului Forestier, prin Directia Silvica Judeteana Salaj se executa lucrari de impadurire pe aproximativ 50 de hectare de teren. 2008 este primul an cand se organizeaza o actiune de impadurire pe terenurile din afara fondului forestier, si anume pe terenurile degradate.

Institutia Prefectului face cunoscut faptul ca, printr-un Ordin al prefectului Ionel Ciunt, s-a constituit o comisie de identificare a perimetrelor de ameliorare, intentionandu-se ca, in 2009, sa fie realizate o serie de lucrari de impadurire pe cel putin doua perimetre de aproximativ 100 de hectare de teren.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »