Actiune ca-n filme a mascatilor de la D.P.I.R

Magazin Salajean 20 septembrie 2007 0

Actiune ca-n filme a mascatilor de la D.P.I.R

Capturarea unui terorist periculos, inarmat, demonstratii de autoaparare, precum si tehnici de de spargere au stat la baza unui scenariu pus la cale sub forma unui exercitiu demonstrativ de politistii de la Departamentul de Politie pentru Interventie Rapida (D.P.I.R) Salaj.

Scenariul

Ieri, in jurul orei 12, luptatorii de la Interventia Rapida din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj si-au facut aparitia in forta, simuland capturarea unui terorist periculos si inarmat. Pret de aproximativ o ora, mascatii au fost protagonistii unui spectacol inedit, realist, care a tinut cu sufletul la gura pe reprezentantii presei locale. Politistii salajeni au demonstrat ca expresia viata bate filmul poate fi adevarata. Scenariul foarte bine pus la punct a avut ca tema capturarea prin forta a unui infractor periculos , care mai apoi a fost incatusat si transportat la sediul Politiei in vederea cercetarii.

A urmat apoi o demonstratie a luptatorilor D.P.I.R, acre au fost dotati cu pistoale, spray-uri cu gaze lacrimogene, pistoale mitraliera, catuse, tot ceea ce au nevoie pentru a interveni in cazul in care ar trebui sa prinda un infractor.

In continuare s-a desfasurat un exercitiu demonstrativ de autoaparare. Pentru a putea spune ca esti stapan pe tehnicile de autoaparare este nevoie de cel putin 2-3 antrenamente pe zi, iar dupa 10 ani de antrenamente asidue putem vorbi de o reactie eficienta in cazul unui atac real, a spus un ofiter din cadrul D.P.I.R.

La final mascatii au prezentat cateva tehnici de spargere a tiglelor, cu pumnul si cotul, tehnici care, dupa spusele ofiterului, scot la iveala cat de eficiente au fost antrenamentele asidue in domeniul artelor martiale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »