Accident feroviar socant langa Sarmasag

Magazin Salajean 24 octombrie 2011 0

Accident feroviar socant langa Sarmasag

Un accident feroviar de-a dreptul socant s-a petrecut, vineri dimineata, intre localitatile Sarmasag si Salajeni, la trecerea la nivel cu calea ferata catre Lompirt. O tanara in varsta de 23 de ani, din localitatea Dersida, aflata la volanul unui autoturism a incercat sa traverseze linia ferata, cand motorul masinii s-a oprit. Incercand sa-l reporneasca, tanara nu a mai apucat sa iasa afara din autoturism. Conductorul trenului de marfa care se apropia in viteza a franat brusc, insa impactul nu a mai putut fi evitat. Tanara a decedat pe loc.

Un tanar aflat la locul tragicului accident ne-a relatat scenariul de groaza la care a fost martor. Ma intorceam de la scoala cand am vazut masina. Soferul s-a oprit la semnul in cruce, s-a asigurat, dupa care a inaintat. Insa motorul s-a oprit exact peste liniile de tren. Atunci a incercat sa dea cand in fata, cand in spate, nereusind sa plece din fata trenului. A incercat sa se salveze in ultimul moment, insa nu si-a mai putut desface centura de siguranta. Conductorul trenului a claxonat si a incercat sa opreasca. Din pacate, s-a produs tragedia, ne-a spus acesta.

In impactul deosebit de puternic, trupul tinerei a fost zdrobit. Nu a avut nicio sansa. Mama tinerei, ajunsa la fata locului, a fost in stare de soc, de asemenea, si apropiatii acesteia care au primit cumplita veste.

Conductorul de tren a franat la maxim pentru a evita coliziunea, autoturismul fiind tarat circa 30 de metri pe linie. Circulatia feroviara si rutiera in zona a fost intrerupta cateva ore. Mai multe echipaje de politie, ambulanta si pompieri s-au deplasat la fata locului pentru efectuarea cercetarilor.

Tanara lucra ca si educatoare la o gradinita din Simleu Silvaniei. Din nefericire, in acea trista zi de vineri, nu a mai ajuns acasa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »