Accident în lanţ la Pericei

Magazin Salajean 14 iunie 2011 0

Accident în lanţ la Pericei

Un accident de circulaţie în care au fost implicate patru autoturisme s-a petrecut, vineri, pe DN 1H, între Pericei şi Şimleu Silvaniei, patru persoane ajungând la spital cu răni grave. Totul s-a petrecut în doar câteva fracţiuni de secundă: în timp ce se deplasa spre Zalău, un Mercedes a fost nevoit să încetinească în spatele unei căruţe, întrucât din sensul opus se apropia un Voskswagen Golf. Un alt autoturism, marca Skoda, se deplasa în spatele Mercedesului, dar cum şoferul nu a păstrat distanţa regulamentară, nu a putut evita coliziunea cu acesta, Mercedesul fiind întors pe carosabil astfel încât a fost lovit de Golf. La rândul lui, Golful a fost proiectat în Skodă, în care a intrat şi al patrulea autoturism, Alfa Romeo, care se deplasa dinspre Şimleu spre Zalău.

În urma multiplelor coliziuni, conducătorul auto din Skoda a rămas încarcerat, pentru eliberarea lui dintre fiarele contorsionate fiind necesară intervenţia echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj. Şoferul, dar şi o tânără care ocupa locul din dreapta faţă în autoturismul Skoda, precum şi două persoane care se aflau în VW Golf au fost transportate la spital cu răni serioase. Potrivit inspectorului Gabriel Coman din cadrul Poliţiei Rutiere Şimleu Silvaniei, în acest caz a fost deschisă o anchetă pentru stabilirea exactă a cauzelor şi a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

În ceea ce-i priveşte pe cei patru răniţi, ei au fost transportaţi de ambulanţe la Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei, dar apoi au fost mutaţi la Zalău. Este vorba despre trei bărbaţi în vârstă de 22 de ani, din Măerişte, respectiv 39 de ani, din Pericei, un bărbat de 40 de ani, din localitatea Crasna, şi o minoră de 17 ani, din Şimleu Silvaniei.

O altă minoră de 16 ani, din Şimleu, a fost adusă la spital, însă nu a necesitat îngrijiri medicale, ne-a declarat managerul Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei, Genţiana Muste.

Potrivit primarului comunei Pericei, Boncidai Csaba, acesta nu este singurul eveniment rutier serios petrecut în zonă în acest an, tronsonul de drum dintre Pericei şi Şimleu fiind un loc în care, de-a lungul ultimilor ani, s-au înregistrat numeroase accidente de circulaţie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »