A sărit în aer verificând butelia cu gaz

Magazin Salajean 24 mai 2011 0

A sărit în aer verificând butelia cu gaz

O femeie în vârstă de 77 de ani, din localitatea Stâna, a ajuns sâmbătă după-amiaza în spital, după ce a fost prinsă într-un incendiu produs chiar de ea. Bătrâna s-a apropiat cu o brichetă de butelia de la aragaz pentru a vedea dacă nu are scăpări de gaze, moment în care s-a produs deflagraţia. Imediat, la faţa locului au ajuns pompierii militari şi o ambulanţă care a transportat bătrâna în stare gravă la spital.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Porolissum al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că evenimentul s-a produs sâmbătă seara, la ora 19, când pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Stâna. Proprietara în vârstă de 77 de ani a verificat butelia de gaz cu o brichetă, din cauza scăpărilor de gaze declanşându-se incendiul. Bătrâna a fost rănită şi a suferit, arsuri fiind predată Serviciului de Ambulanţă, a declarat purtătorul de cuvânt.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău pentru acordarea de îngrijiri medicale. Femeia a fost adusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor, în jurul orei 20, prezentând arsură cu flacără de gradul II la nivelul feţei, a gâtului şi a mâinii stângi. A fost stabilizată din punct de vedere hemodinamic şi respirator şi internată la Secţia de Chirurgie Plastică, unde va mai rămâne sub supraveghere medicală, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate, Codruţa Puşcaş.

În incendiu au ars materiale textile şi piese de mobilier, s-au degradat aparate electrocasnice şi aproximativ 100 de metri pătraţi de acoperiş.

Un trăsnet i-a aprins şura

Vremea capricioasă de la finele săptămânii trecute, cu fulgere şi tunere, nu a trecut fără urmări, cel puţin pentru un localnic din Borla. Acesta s-a trezit, vineri seara, cu o anexă a gospodăriei în flăcări, după ce un trăsnet a aprins plantele furajere depozitate în aceasta. Pompierii militari au intervenit în data de 20 mai, la ora 19.50, pentru a stinge incendiul izbucnit la o anexa unei gospodării din localitatea Borla. Incendiul s-a declanşat din cauza unui fulger care a lovit anexa plantele furajere depozitate acolo luând foc rapid, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, Lucian Jacodi. Potrivit acestuia, în incendiu au ars aproximativ 1,5 tone plante furajere, materiale lemnoase din structura acoperişului şi s-au degradat mai multe plăci de azbociment.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »