A prejudiciat statul cu aproximativ 850.000 lei

Magazin Salajean 10 octombrie 2011 0

A prejudiciat statul cu aproximativ 850.000 lei

Un tanar din localitatea Cuceu, administratorul unei firme salajene, risca pana la opt ani de inchisoare, dupa ce a fost prins zilele trecute, de oamenii legii, ca a prejudiciat statul cu peste 850.000 de lei. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca acesta este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala. Politistii din Jibou ancheteaza un tanar in varsta de 21 de ani, din Cuceu, administratorul unei firme, care in perioada ianuarie 2010-august 2011, nu a inregistrat in evidentele contabile ale societatii facturi in valoare de 850.000 de lei. Valoarea totala a prejudiciului cauzat la bugetul de stat va fi stabilita si calculata de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, a declarat Tincuta Dumuta.

Pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, legea prevede o pedeapsa cu inchisoare de la doi ani la opt ani si interzicerea unor drepturi.

Lemne transportate fara forme legale

Doi conducatori auto au pe numele lor dosare de cercetare penala, dupa ce au fost prinsi de politisti, la finele saptamanii trecute, transportand ilegal cu autovehiculele material lemnos. Unul dintre soferi, Liviu R., de 48 de ani, din judetul Cluj, a fost depistat de politistii Sectiei de Politie Rurala Sanmihaiu Almasului conducand o autoutilitara cu care transporta aproape 21 de metri cubi de material lemnos, desi nu avea licenta de transport. In noaptea de joi spre vineri, politistii din cadrul Sectiei de Politie Rurala Zalau l-au surprins in trafic pe Vasile M., din Solomon, conducand o autotilitara incarcata cu material lemnos.

“In dimineata zilei de 7 octombrie, ora 01,30, politistii din cadrul Sectiei de Politie Rurala Zalau au oprit in trafic o autoutilitara condusa de M. Vasile, din Solomon, cu care transporta material lemnos, avand licenta de transport expirata”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, Tincuta Domuta.

In ambele cazuri s-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »