A părăsit victima la locul accidentului

Mihaela Oprea 15 octombrie 2012 0
A părăsit victima la locul accidentului

O zălăuancă în vârstă de 34 de ani este cercetată pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei, după ce la finele săptămânii trecute a accidentat grav un pieton. Aceasta a explicat poliţiştilor că a plecat de la locul faptei pentru că s-a înţeles cu victima sa.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că accidentului s-a produs în data de 12 octombrie, în jurul orei 8, pe strada Unirii din municipiu, când Bianca L.C., de 34 de ani, din Zalău, aflându-se la volanul unui autoturism, a accidentat grav un tânăr de 29 de ani, care a traversat strada prin loc marcat şi semnalizat corespunzător. După producerea accidentului, şoferiţa a părăsit locul accidentului, fără a anunţa poliţia, motivând că s-a înţeles pe cale amiabilă cu victima”, a declarat purtătorul de cuvânt.
În cauză, pe numele acesteia au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei.
Legislaţia în vigoare stabileşte că şoferii implicaţi în accidente rutiere pot recurge la înţelegerea pe cale amiabilă atâta timp cât evenimentul nu s-a soldat cu victime. În caz contrar, este necesar ca şoferii să anunţe imediat organele de poliţie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »