A murit lovit de tren

Magazin Salajean 1 februarie 2010 0

A murit lovit de trenUn barbat de 53 de ani a decedat, in noaptea de joi spre vineri, dupa ce la trecerea la nivel de cale ferata din Benesat, autoutilitara pe care o conducea a fost lovita de un tren de calatori. Barbatul lucra la o firma de dezapezire si tocmai intrase in tura cand s-a intamplat nenorocirea.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Nadia Serban, accidentul s-a produs in jurul orei 23:30, in localitatea Benesat, cand Roman P., de 53 de ani, din Rus, in timp ce conducea o autoutilitara pentru deszapeziri, nu s-a asigurat la trecerea la nivel de cale ferata fara bariere, fiind surprins de trenul Rapid 742 care se deplasa pe ruta Satu Mare – Bucuresti. In scurt timp, la fata locului a sosit un echipaj pentru descarcerare de la sectia de pompieri Jibou, insa, din nefericire, persoana a fost gasita decedata.

Pompierii militari au deconectat bateria utilajului si au asigurat iluminarea zonei accidentului, a precizat Lucian Jacodi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj. In urma impactului, utilajul de deszapeziri a fost distrus in proportie de 70 la suta, iar locomotiva garniturii de tren a fost usor avariata. Accidentul a dus la intarzieri ale trenului de 80 de minute.

De ani de zile, bariera din zona a fost scoasa, singurul avertisment pentru soferi ramanand semnul Crucea lui Andrei. Din declaratiile sefului de statie Jibou, Radu Boian, soferii au vizibilitate la pasajul de la iesirea din Benesat spre Ulmeni, trebuie doar sa respecte regulile de circulatie la trecerea la nivel de cale ferata, respectiv sa incetineasca pentru a se asigura. Cu toate acestea, exact in acelasi loc, in urma cu doi ani, a avut loc un tragic accident in care o persoana si-a pierdut viata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »