A intrat cu ATV-ul direct într-o maşină

Mihaela Oprea 7 august 2012 0
A intrat cu ATV-ul direct într-o maşină

Trei accidente de circulaţie în care au fost rănite patru persoane au avut loc în cursul zilei de luni, pe drumurile Sălajului. Într-unul dintre evenimente a fost implicat un minor de numai 14 ani, care a condus un ATV pe drumurile publice, iar într-o depăşire neregulamentară a intrat în coliziune frontală cu un autoturism. Atât el, cât şi sora sa, nu purtau cască de protecţie, în momentul impactului tânăra fiind rănită grav.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că primul dintre evenimente s-a petrecut în jurul orei 14, în localitatea Cheud. “Un minor în vârstă de 14 ani, Laurenţiu T., în timp ce conducea un ATV proprietatea familiei, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, într-o curbă la dreapta, a ajuns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care circula regulamentar din sens opus. În urma coliziunii, sora minorului, o tânără de 21 de ani, a fost rănită grav”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, ambii conducători implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că minorul de 14 ani nu avea efectuat cursul de legislaţie necesar pentru conducerea mopedelor. Mai mult, nici el şi nici sora sa nu purtau cască de protecţie în timpul mersului.
O oră mai târziu, Ioan M., de 26 de ani, din Şimleu Silvaniei, conducea un autoturism proprietatea altei persoane, când a accidentat uşor un biciclist de 14 ani, care circula din sens opus şi care a efectuat viraj la stînga, fără a semnaliza şi fără să se asigure.
Al treilea accident s-a produs în jurul orei 18, când Daniel B., în vârstă de 20 de ani, din Rona, în timp ce conducea un moped pe o stradă din Jibou, a intrat în depăşirea unui autoturism staţionat, dar nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de mers, a pierdut controlul mopedului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma accidentului, conducătorul mopedului şi o pasageră de 17 ani, care nu purta cască de protecţie, au suferit leziuni uşoare. Conducătorul mopedului nu se afla sub influenţa alcoolului.
M.O.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »