O brută din Stârciu a încercat să violeze o fetiţă de 12 ani

Mihaela Moldovan 11 ianuarie 2013 11
O brută din Stârciu a încercat să violeze o fetiţă de 12 ani

Tribunalul Sălaj a emis mandat de arestare preventivă în cazul unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitatea Stârciu, după ce acesta a încercat să violeze o minoră de 12 ani, care este fata concubinei sale.

Purtătorul de cuvânt a Tribunalului Sălaj, Brăduţa Ţăranu, a declarat că, imediat ce a aflat decizia judecătorului de a-l băga după gratii, agresorul Dorel C. a înaintat recurs . “Tribunalul Sălaj a admis joi propunerea procurorilor şi a emis mandat de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de viol în cazul unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitatea Stârciu. Inculpatul a făcut recurs, cazul ajungând astfel la Curtea de Apel Cluj”, a declarat purtătorul de cuvânt.

A bătut-o până i-a rupt mâna

Potrivit sursei citate, bărbatul a încercat, în data de 8 ianuarie anul curent, să întreţină raporturi sexuale cu minora, prin constrângerea acesteia, în timp ce mama fetei se afla în vizită la vecini. „Actul sexual nu a avut loc din motive fiziologice. Anterior tentativei de viol, fetiţa a fost lovită de către bărbat, care i-a rupt hainele şi i-a fracturat mâna stângă, pe motiv că aceasta a refuzat să îşi schimbe îmbrăcămintea murdară”, a declarat Brăduţa Ţăranu.

Din declaraţiile inculpatului şi a victimei a rezultat că această tentativă de viol a fost singura pe care bărbatul a săvârşit-o asupra minorei de 12 ani. Fata s-a aflat în grija inculpatului în ultimii 5 ani, mai exact din 2007, când bărbatul s-a mutat împreună cu mama fetei.

A mers glonţ la Poliţie

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea, a declarat că fata a reuşit să scape de agresor şi a fugit de acasă în centrul de comună, unde a mers direct la Postul de Poliţie Horoatu Crasnei. „În faţa poliţiştilor, fata a declarat că a fost agresată fizic de concubinul mamei sale şi a cerut ajutor. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi, în urma cercetărilor, au constatat că declaraţiile fetei se confirmă”, a declarat Maria Cristea.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj, Violeta Milaş, a declarat că fata a fost preluată de urgenţă de către asistenţii sociali şi dusă în Centrul Social din Zalău, urmând să se stabilească dacă mama este capabilă să aibă grijă pe viitor de ea. „Am preluat fata în regim de urgenţă, are mâna ruptă şi este consiliată de un psiholog. Până când instanţa nu va lămuri acest caz, noi vom menţine minora în Centrul Social. Oricum, trebuie să vedem dacă mama este capabilă să aibă grijă pe viitor de ea. Femeia are şi un băiat, dar acesta este major”, a declarat Violeta Milaş.

Trai de calvar

Primarul comunei Hoaroatu Crasnei, Florian Sur, a declarat că familia în care s-a produs tentativa de viol este una cu probleme sociale şi că atât bărbatul, cât şi mama fetei consumă frecvent băuturi alcoolice. „Familia trăieşte dintr-un ajutor social, pe care mama îl primeşte de la Primărie. Concubinul ei nu are loc de muncă, deşi în anii trecuţi a fost cioban în sat. Întrucât între cei doi concubini existau certuri dese, mama cu fiica plecau de acasă într-un sat vecin, la rude, dar reveneau după o bucată de vreme. Acum, mama cu fiica şi concubinul locuiau sub acelaşi acoperiş”, a declarat primarul.

Potrivit lui Florian Sur, întrucât ambii adulţi consumă băuturi alcoolice, cazul acestei familii a ajuns în atenţia asistenţilor sociali din cadrul Primăriei. „Aceştia au avertizat-o pe femeie că îşi poate pierde copilul, dacă situaţia se continuă. De fiecare dată, femeia promitea că îşi va creşte copilul în condiţii mai bune”, a declarat primarul Florian Sur.

În prezent, bărbatul în vârstă de 39 de ani se află în Centrul de reţinere şi arestare preventivă din cadrul IPJ Sălaj.

Mihaela Oprea&Mihaela Moldovan

Comentarii

comments

11 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 11 ianuarie 2013 at 15:32 - Reply

  Oare de ce Dumnezeu da copii la cine nu merita?aceste specimente nu merita sa fie numiti parinti,ce fel de mama este ea cind pune bautura pe primul plan si uita de copii,trebuie decazuta din drepturi,iar nemernicul sa stea in puscarie ca acolo ii este locul

 2. alt anonim 11 ianuarie 2013 at 18:12 - Reply

  Istoria se repeta: Acest roman latin vanjos, si-a aplicat halebarda peste biata fetita dacica, violand-o, astfel s-a nascut poporul roman de azi, mare admirator al guvernului Traian Basescu si Emil Boc. Popor de alcoolici, oligofreni si violatori! Asta suntem, bre!

 3. Anonim 11 ianuarie 2013 at 18:54 - Reply

  fata minte .pentru ca concubinul mamei sale le intretinea pe amandoua fata fiind foarte neascultatoare si obraznica ,uite ce i sa pus in carca bietului om .a batuto pentru ca mergea de acasa cu zilele .acum a stat pe la un cioban.ce stie primarul. vai de capul lui. el sta pe la bere si pita . habar nare el ce se intampla in stirci un incompetent si un frustrat

 4. anonim 12 ianuarie 2013 at 08:59 - Reply

  Tovarase Sur Ioan nu i-ti mai critica fratele,e cu cinci clase peste tine,rusine,

 5. Anonim 12 ianuarie 2013 at 12:43 - Reply

  la acesti oameni sa li se taie s . . a jos ,sunt bolnavi mintal

 6. Anonim 12 ianuarie 2013 at 12:45 - Reply

  nu sunt oameni ci bestii

 7. Anonim 12 ianuarie 2013 at 19:15 - Reply

  da nu are nici in plus nici in minus toarasul SUR,CE SUR NU SIA BATUT MAMA SI A AJUNS PRIMAR ASA CA SI CEL CARE ESTE ACUZAT POATE AJUNGE PRIMAR ,DUPA CE IESE DE LA MITITICA. CAT STIE SUR CONDUCE STIE SI ACUZATUL .POATE MAI BINE ,.,M.,

 8. Anonim 12 ianuarie 2013 at 19:50 - Reply

  Halal primar aveti, intrebarea mea este.pentru ce l-ati ales?ca el nu a ajuns la conducere fara votul vostru,paote vreti sa va bata si pe voi asa cum a batuto si pe mama lui,sigur nu asteptati de la asa speciment sa faca ceva bun pentru voi

 9. Anonim 13 ianuarie 2013 at 10:07 - Reply

  pt tantalau de la 11 01 ora 6;12 da betivu de antonescu si hotu sau plagiatorul de ponta sant mai bunI

 10. Anonim 13 ianuarie 2013 at 15:36 - Reply

  vrem sa ne tina un discurs primarul asa cum a vorbit si in prima zi la cele doua scoli. am stat toti cu gura cascata , au avut dascali si parinti ce asculta ,poate il ajuta doamna pop cea care il asteapta in fiecare zi la drumul mare si pornesc amandoi spre locul de relaxare. asta da viata . dar odata si odata tot vine scadenta pentru fiecare si vai vai

 11. Anonim 14 ianuarie 2013 at 10:17 - Reply

  ce oameni prosti… in articol era cumva vorba despre primar, primarie, etc, sau despre violatori. dar ce sa-i faci , pe cine doare nu se poate obisnui cu situatia…ha,ha,ha…

Lasa un Raspuns »