A doua tentativă de suicid… ratată

Magazin Salajean 24 martie 2011 0

A doua tentativă de suicid... ratată

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, fără domiciliu, a încercat marţi seara, pentru a doua oară la rând în cursul acestui an, să-şi dea foc într-o staţie de carburanţi din municipiu. Supărat că nu are unde dormi peste noapte, omul străzii s-a dus la pompă, unde şi-a turnat benzină pe haine ameninţând să-şi dea foc de la o brichetă.

Un alt bărbat aflat lângă staţia de carburanţi şi care a observat ce se întâmplă a sesizat imediat autorităţile. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Comunitare Zalău, Lucian Trif, la faţa locului a intervenit imediat echipa mobilă din cadrul serviciului. Echipajul mobil a fost solicitat marţi seara, în jurul orei 21, să intervină la staţia de carburanţi Inserco, de pe strada Simion Bărnuţiu din municipiu, unde un bărbat în vârstă de 43 de ani, fără domiciliu, ameninţa să-şi dea foc. În urma cercetărilor, s-a constatat că bărbatul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a încercat să-şi ia viaţa din cauză că nu a fost primit în Adăpostul de Noapte din municipiu. Ajuns în staţia de carburanţi, acesta a luat pistolul de la pompă şi, stropindu-şi hainele cu benzină, a ameninţat să-şi dea foc cu o brichetă, a declarat Lucian Trif.

La faţa locului au ajuns şi echipajele de poliţie şi ale serviciului de ambulanţă. Imobilizat de oamenii legii, bărbatul de 43 de ani a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. Pacientul a fost diagnosticat cu intoxicaţie acută de alcool, însă a refuzat supravegherea medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor pe propria răspundere, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate, Codruţa Puşcaş.

Prima tentativă de suicid a avut loc la finele lunii ianuarie, exact în aceeaşi locaţie şi în aceleaşi condiţii. Supărat că i-a fost refuzată cazarea în Adăpostul de Noapte din Zalău pentru faptul că era băut, acest lucru fiind interzis prin regulamentul de funcţionare şi organizare interioară, bărbatul s-a dus în staţia de carburanţi amintită anterior unde şi-a dat foc hainelor. Însă tentativa lui a eşuat. Ajuns la spital, medicii au constatat că pacientul nu prezenta răni în urma tentativei de suicid prin autoincendiere. În schimb, a fost diagnosticat cu intoxicaţie alcoolică acută şi tulburări de comportament de tip disocial, astfel că bărbatul şi-a petrecut următoarele câteva nopţi la Secţia Psihiatrie a spitalului, sub supraveghere medicală.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »