A dat foc vegetaţiei uscate şi a aprins grajdul

Mihaela Oprea 27 august 2012 0
A dat foc vegetaţiei uscate şi a aprins grajdul

Incendiile izbucnite la vegetaţia uscată de pe terenurile din Sălaj continuă să crească alarmant. La finele săptămânii trecute, pompierii militari au intervenit la 12 arderi necontrolate în care au ars câteva zeci de hectare de teren. Mai mult, într-unul dintre aceste cazuri, incendiul s-a propagat la o gospodărie, arzând grajdul de animale.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că în perioada 24-26 august, au fost înregistrate 12 arderi necontrolate din cauza neglijenţei cetăţenilor în igenizarea terenurilor, de pe raza localităţilor Stâna, Bădăcin, Poieniţa, Lupoaia, Şimişna, Nuşfalău, Zalău, Halmăşd, Cehu Silvaniei, Someş Odorhei, Fildu de Jos şi Buciumi.
Într-unul dintre cazuri, şi anume, la Bădăcin, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu provocat de un copil de 14 ani. “Minorul a dat foc resturilor vegetale adunate în curte, lăsând focul nesupravegheat. Favorizat de vânt, incendiul s-a extins la adăpostul de animale, arzând circa 10 metri pătraţi din acoperiş, mai multe piese de mobilier şi materiale lemnoase”, a declarat Lucian Jacodi.
Potrivit sursei citate, incendiul izbucnit în localitatea Halmăşd a mistuit aproximativ 50 de hectare de vegetaţie uscată dintr-o livadă, dar şi de cultură de viţă-de-vie. Totodată, în localitatea Fildu de Jos, pompierii au fost nevoiţi să lupte cu flăcările care au cuprins circa două hectare de litieră de pădure, existând riscul ca focul să se extindă la copaci.
Numărul de incendii izbucnite la vegetaţia uscată din neglijenţa cetăţenilor, care execută astfel de lucrări de igenizare a terenurilor şi miriştilor, a ajuns la nivelul judeţului de 260.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »