A cumparat o masina furata din Italia

Magazin Salajean 24 august 2011 0

A cumparat o masina furata din Italia

Un zalauan in varsta de 23 de ani a ramas, in cursul zilei de luni, fara autoturismul achizitionat in urma cu abia trei saptamani, dupa ce politistii au constatat ca masina era furata. Oamenii legii au observat autoturismul marca Mercedes ruland pe strazile din municipiu si au verificat numarul de inmatriculare in baza de date. Nu mica le-a fost mirarea cand au descoperit ca numarul apartinea unui camion inmatriculat in Bucuresti. In secunda urmatoare, sirenele masinii de politie au rasunat in urmarirea Mercedesului.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca soferul le-a prezentat politistilor documente false ale masinii. In cursul zilei de luni, la ora 11.45, politistii rutieri actionau cu aparatul radar pe bulevardul Mihai Viteazu din municipiu. La un moment dat, au observat in trafic un autoturism Mercedes, cu numere de Bucuresti, pe care le-au verificat in baza de date. Constatand ca acele numere apartin, de fapt, unui camion inmatriculat in Bucuresti, politistii au pornit in urmarirea masinii. Oprit in trafic, conducatorul auto Emanuel P. le-a prezentat cartea de identitate si certificatul de inmatriculare al autoturismului, care erau falsificate, a declarat purtatorul de cuvant.

Soferul a declarat politistilor ca a cumparat autoturismul in data de 5 august a anului in curs, din orasul Pitesti, prezentand si un contract de vanzare-cumparare in acest sens. Totusi, in urma cercetarilor amanuntite efectuate, s-a descoperit ca masina figura ca furata din Italia. Pe baza seriei de sasiu, politistii au interogat informatiile din Sistemul Informatic Schengen, constatand ca autoturismul fusese declarat furat in data de 3 iulie 2008, de catre autoritatile italiene. In cauza, autoturismul a fost indisponibilizat, a precizat sursa mentionata anterior.

Zalauanul s-a ales in schimbul masinii cu un dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si cu numere false. Politistii continua cercetarile pentru identificarea vanzatorului si stabilirea imprejurarilor in care autoturismul a ajuns in tara noastra.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »