A condus beat şi fără numere de înmatriculare

Magazin Salajean 14 iunie 2011 0

A condus beat şi fără numere de înmatriculare

Un sălăjean în vârstă de 30 de ani s-a ales, joi, cu dosar de cercetare penală, după ce a fost prins conducând un autoturism marca Chrysler, prin localitatea Crasna, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Însă, motivul iniţial pentru care poliţiştii l-au oprit în trafic pe şoferul ameţit de alcool a fost că maşina nu avea montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, conducătorul auto a afirmat în faţa organelor de poliţie că plăcuţele cu numerele maşinii i-au fost furate recent. Întrebat de ce autoturismul nu are montate plăcuţele, şoferul S. Karoly, din localitatea Horoatu Crasnei, a răspuns că maşina este înmatriculată în Austria, iar plăcuţele i-au fost furate în piaţa auto din Zalău, unde fusese cu maşina pentru vânzare. Conducătorul auto nu este proprietarul maşinii, a declarat purtătorul de cuvânt.

Testat în vederea stabilirii alcoolemiei, tânărul din Horoatu Crasnei avea o îmbibaţie alcoolică de 0,92 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat, însă, recoltarea probelor biologice, poliţiştii întocmindu-i dosar de cercetare penală pentru refuzul de a se supune recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Dacă va fi găsit vinovat, şoferul turmentat riscă o pedeapsă cu închisoarea de la doi la şapte ani.

În continuare, poliţiştii sălăjeni vor solicita autorităţilor austriece să comunice dacă autoturismul este sau nu înmatriculat în Austria. Demersurile vor fi făcute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Doi minori, cercetaţi pentru furt calificat

Doi minori în vârstă de 16 şi 17 ani, din localitatea Dragu, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce au fost prinşi că au spart, în cursul săptămânii trecute, magazinul din Voivodeni. Din datele Poliţiei Sălaj, cei doi au intrat în magazin prin forţarea uşii de acces, de unde au sustras suma de 800 de lei şi patru cartuşe de ţigări. Două zile mai târziu, poliţiştii i-au identificat pe presupuşii autori ai furtului. Din prejudiciul total, a fost recuperată suma de 400 de lei şi un cartuş de ţigări. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă să ajungă după gratii, pedeapsa pentru furt calificat, cuprinsă între trei şi 15 ani de închisoare, fiind redusă la jumătate pentru minori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »