“Ziua Sportului” nu va rămâne un eveniment singular

Magazin Salajean 9 mai 2011 0

“Ziua Sportului” nu va rămâne un eveniment singular

Crosul pentru sănătate de sâmbătă a adus la Zalău două mari campioane ale ţării, atletele Gabriela Szabo şi Diana Oprea. Acestea s-au declarat onorate şi fericite că se află în urbea de la poalele Meseşului, despre care au spus că este un oraş drăguţ şi primitor şi au subliniat că promovează sportul (în special atletismul) şi mişcarea pentru sănătate.

Îmi place să cred că Sportul înseamnă sănătate nu reprezintă o lozincă. Avem nevoie de copii şi tineri sănătoşi şi trebuie ca noi să facem paşi spre ei şi să nu aşteptăm ca ei să vină la noi. În 2006 am iniţiat campania Sportul pentru viaţă pentru că avem nevoie de baza piramidei, de campioni naţionali şi olimpici. Promovăm în şcoli atletismul pentru că este sportul cu cei mai mulţi practicanţi, după baschet şi fotbal. Am dori să vedem şi în România, aşa ca în marile oraşe ale lumii, copii şi adulţi alergând pe stradă, cărora să nu le fie ruşine că îmbracă un echipament sportiv şi fac mişcare, a afirmat Gabriela Szabo vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Diana Oprea, campioană naţională la fitness, s-a întâlnit vineri cu elevi şi cadre didactice de la Liceul de Artă din Zalău, cărora le-a povestit despre viaţa de atlet şi pe care i-a îndrumat să facă sport şi mişcare pentru a fi sănătoşi.

Ulterior, sportiva a susţinut la Stadion un antrenament special pentru copii din diferite unităţi de învăţământ din Zalău. Sperăm că astfel de evenimente, ca cel de sâmbătă, să devină o tradiţie în Zalău, şi că, indiferent că a fost cros sau dans, copiii să primească cu bucurie ceea ce noi le-am oferit cu drag, a adăugat Diana Oprea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »