“Romania Juna: Inainte, impreuna!”, la Manastirea Putna

Magazin Salajean 16 august 2011 0

“Romania Juna: Inainte, impreuna!”, la Manastirea Putna

Mii de tineri din intreaga tara si din strainatate au sarbatorit, in data de 15 august, la pelerinajul de la Manastirea Putna, implinirea a 140 de ani de la primul Congres al Tinerilor Romani de Pretutindeni. In cadrul evenimentului organizat de catre Liga Studentilor Romani din Strainatate, sub sintagma Romania Juna: Inainte, impreuna!, tinerii au avut sansa de a prezenta propriile viziuni pentru dezvoltarea tarii, dar si de a participa la activitati culturale si religioase.

Organizatorii acestui eveniment au dorit sa pastreze acest eveniment departe de sfera politica, in schimb, fiind deschis tuturor tinerilor romani indiferent de etnie sau confesiune religioasa. Desi vizeaza problematici complexe si esentiale pentru dezvoltarea durabila a tarii, evenimentul Romania Juna nu urmareste scopuri politice, ci doreste doar transmiterea unui mesaj de responsabilizare civica pentru toti tinerii romani. Prin acest demers, Liga Studentilor Romani din Strainatate incearca sa asigure un cadru liber de dezbatere pentru toti cei care doresc sa participe la conturarea unor directii viabile pentru Romania anilor 2030, se arata intr-un comunicat de presa remis de Liga Studentilor Romani din Strainatate.

In deschiderea programului activitatilor de luni, tinerii au avut de ales, in functie de preferinte, sa participe la Sfanta Liturghie de la Manastirea Putna sau sa faca o vizita in localitatea Radauti, la Tempul Evreiesc, Muzeul de Etnografie si Atelierul de Ceramica. De la orele amiezii, participantii au fost invitati sa participe la o masa campeneasca in livada Manastirii Putna, dupa care au asistat la activitatea care i-a reunit in acest pelerinaj, respectiv Congresul Romania Juna. Au fost prezentate propuneri si discursuri despre noi directii pentru tara si despre ceea ce reprezinta tanara generatie pentru dezvoltarea valorilor acestei tari. Intrunirea s-a incheiat printr-o festivitate de depunere de coroane.

Liga Studentilor Romani din Strainatate asigura un cadru de organizare reprezentativ al studentilor si absolventilor romani din strainatate, promovand o puternica solidaritate intre membrii sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, precum si o atitudine pozitiva fata de perspectivele intoarcerii lor in tara dupa terminarea studiilor. Scopul principal al Ligii Studentilor Romani din Strainatate este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale si culturale ale membrilor sai, precum si de a facilita contributia lor la dezvoltarea Romaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »