“Rechin” cercetat pentru evaziune fiscală

Magazin Salajean 22 martie 2011 0

“Rechin” cercetat pentru evaziune fiscală

Un sătmărean în vârstă de 60 de ani este cercetat de poliţiştii şimleuani pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, după ce a fost prins că a desfăşurat ilegal, în ultimii trei ani, activităţi de transport persoane realizând venituri de peste 16.000 de lei. Acesta îşi racola clienţii din zonele cunoscute pentru astfel de activităţi de transport, încasând banii fără a avea autorizaţii în acest sens şi fără a declara veniturile spre impozitare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, respectivul a fost identificat pe raza oraşului Şimleu Silvaniei. În cursul zilei de vineri, poliţiştii şimleuani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Ş.R., de 60 de ani, din localitatea Carei, judeţul Satu Mare, a realizat venituri în valoare 16.200 de lei în urma unor activităţi de transport persoane desfăşurate în perioada 2008-2011, totodată sustrăgându-se de la plata impozitelor, a declarat Cristea.

Pe numele rechinului, poliţiştii au întocmit dosar de cerectare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de articolul 9, din Legea 241/2005, privind combaterea evaziunii fiscale, totodată continuând cercetările şi pentru implicarea altor persoane în această situaţie.

Hoţi identificaţi de poliţişti

Doi tineri cu vârste de 21 şi respectiv 22 de ani sunt cercetaţi în stare de libertate de poliţiştii sălăjeni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce în cursul lunii ianuarie anul curent au pătruns într-o locuinţă din comuna Surduc, de unde au sustras bunuri în valoare de aproximativ 2.000 de lei. Dacă sunt găsiţi vinovaţi, cei doi riscă să petreacă cel puţin cinci ani după gratii.

În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii Postului de Poliţie Surduc au identificat, în cursul zilei de vineri, pe raza comunei Surduc, autorii unui furt comis în luna ianuarie la un bărbat din comună. Tinerii, D.C. în vârstă de 22 de ani, din Surduc, şi R.L. de 21 de ani, din Chieşd, au pătruns în locuinţa unui bărbat din comuna Surduc de unde au sustras mai multe bunuri cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.000 lei, momentan nerecuperat, se arată în informaţia de presă a Poliţiei Sălaj.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale a celor doi autori şi pentru recuperarea prejudiciului.

Cu alcoolul la volan

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Şimleu Silvaniei, s-a ales la acest sfârşit de săptămână cu dosar de cercetare penală pentru încălcarea normelor Codului Rutier. Oprit pentru un control în trafic, şimleuanul a fost testat în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind pozitiv. Conform datelor Poliţiei Sălaj, şoferul a fost surprins în trafic, în cursul zilei de sâmbătă, conducând autoturismul pe raza loalităţii Cehei cu o alcoolemie de 0,60 miligrame/litru de alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii şimleuani i-au întocmit conducătorului auto un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Ţigări de contrabandă, transportate cu mopedul

Peste 2.000 de ţigarete de contrabandă au fost confiscate de poliţiştii cehani, vineri după-amiază, în timpul activităţilor de control şi supraveghere a traficului rutier. Acestea erau transportate de către un bărbat în vârstă de 58 de ani, pe mopedul cu care circula între localităţile Cehu Silvaniei şi Motiş, când a fost oprit de oamenii legii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sălaj, Maria Cristea, a declarat că mopedistul nu avea actele necesare pentru a demonstra provenienţa mărfii. În timpul activităţilor de control şi supraveghere a traficului rutier desfăşurate vineri după-amiază, poliţiştii cehani l-au depistat în trafic pe A.Z. în vârstă de 58 de ani, din localitatea Motiş, în timp ce transporta cu mopedul, între localităţile Cehu Silvaniei şi Motiş, cantitatea de 2.400 de ţigarete de provenienţă străină, pentru care nu avea documente legale care să ateste provenienţa mărfii. Întreaga cantitate de marfă a fost confiscată, a afirmat Cristea.

Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de articolul 270, aliniatul 3, din Legea 86/2006, privind Codul Vamal al României, modificată prin OUG 54/2010.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »