8 Martie – Ziua Femeii si Ziua Mamei

Magazin Salajean 8 martie 2010 0

8 Martie - Ziua Femeii si Ziua MameiLa fel ca in fiecare an, in data de 8 Martie se sarbatoreste Ziua Internationala a Femeii. Romanii sarbatoresc astazi si Ziua Mamei. Aceasta zi este asteptata de toate femeile de toate varstele si incheie ciclul destinat babelor si, prin urmare, sfarsitul martisorului.

Astazi se sarbatoreste Ziua Natiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor si Pace Internationala sau Ziua Internationala a Femeii. Sarbatoarea a fost oficializata de Organizatia Natiunilor Unite in anul 1975. Ziua de 8 Martie este o zi importanta pentru sarbatorirea realizarilor economice, globale si sociale ale femeilor din intreaga lume. Ziua Internationala a Femeii a fost inclusa in sarbatorile culturale din numeroase tari.

Desi a debutat in primii ani ai secolului trecut ca o sarbatoare politica si sociala, ziua de 8 Martie s-a transformat treptat, pentru a fi astazi, mai ales, o zi in care barbatii isi exprima dragostea si afectiunea pentru femei. Ziua de 8 Martie este vazuta in multe tari si drept prima sarbatoare a primaverii. In Romania, astazi se sarbatoreste si Ziua Mamei.

Cadoul perfect de 8 Martie – florile

In aceasta zi, barbatii ofera flori si mici cadouri femeilor: pentru mame, sotii, prietene, fete ori colege de munca. Sunt permise toate categoriile de flori, fie ca sunt flori de gradina, de apartament, in ghivece sau aranjamente florale, de la narcise, orhidee, iris, frezie, pana la jerbera, trandafiri, crini sau lalele. Dar pot fi oferite si cadouri simbolice, precum: bibelouri, vaze si esarfe, sau cadouri ceva mai costisitoare, cum ar fi: bijuterii, parfumuri, cosmetice, creme, sau chiar vase din inox pentru uzul casnic.

Pentru cei care vor sa iasa din tipar, potrivit pentru aceasta sarbatoare este o cina la un restaurant select sau o plimbare in locuri nevizitate. Pentru un moment dulce se poate oferi un tort special pentru acesta zi, cu mesajul La multi ani de 8 Martie, prajituri cu fructe, gustoasele bomboane de ciocolata sau irezistibilele trufe. Pe langa florile si cadourile oferite, trebuie sa urmeze, neaparat, si un mesaj, cum ar fi: La multi ani de 8 Martie, tuturor femeilor si mamelor din Romania si o primavara frumoasa!.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »