65 de copii adusi la Urgenta

Magazin Salajean 22 ianuarie 2008 0

65 de copii adusi la Urgenta

65 de copii au fost adusi de parinti la sectia de Urgenta – Pediatrie a Spitalului Judetean din Zalau, numarul pacientilor fiind foarte mare, avand in vedere ca media de consultatii realizate zilnic la aceasta sectie este de aproximativ 25. Codruta Puscas, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Salaj-Zalau, ne-a declarat ca diagnosticele puse de cadrele medicale au fost afectiuni de sezon – amigdalite, bronsite, pneumonii. Data fiind gravitatea cazurilor, a fost necesara spitalizarea a sapte copii. Potrivit sursei citate, numarul mare de consultatii la sectia de Urgenta – Pediatrie ar putea fi cauzat de faptul ca boala s-a declansat in week-end, cand cabinetele medicilor de familie sunt inchise. Aceleasi diagnostice au fost puse in week-end si unui numar de 107 adulti, care au ajuns la Urgenta alaturi de 17 bolnavi ce au fost diagnosticati cu afectiuni ale aparatului digestiv.

Tot la sfarsitul saptamanii trecute, alte 65 de persoane adulte s-au prezentat la Unitatea de Primire a Urgentelor a spitalului sus amintit si au fost diagnosticate cu traumatisme, entorse, contuzii si fracturi, iar 16 salajeni au avut probleme din cauza hipertensiunii arteriale. 17 mamici au adus pe lume bebelusi, iar cinci persoane au primit tratament pentru colica renala si apendicita.

In total, din cei 395 de oameni care au ajuns la Urgenta in cele trei zile de week-end, pentru 125 a fost dispusa internarea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »