Medicii sălăjeni se pregătesc de grevă generală

Angajaţii din sistemul sanitar se pregătesc din nou de proteste care se vor concretiza printr-o grevă generală pe termen nelimitat, care va demara în data de 28 noiembrie la nivel naţional. Greva generală este măsura de protest a cadrelor medicale faţă de Ministerul Sănătăţii pentru neonorarea mai multor solicitări printre care şi cea care vizează creşterea veniturilor şi dublarea salariilor pentru medicii rezidenţi.

După cum a explicat Chelement Hodiş, preşedintele Sanitas Sălaj, în data de 25 noiembrie 2013, în intervalul orar 8-10, în toate judeţele ţării, inclusiv în Sălaj, va avea loc o grevă de avertisment a cadrelor medicale, greva care nu va pune în pericol starea pacienţilor internaţi în unitatea spitalicească din municipiu, dar nici a pacienţilor care necesită tratament de urgenţă. “În data de 25 noiembrie, între orele 8-10, va avea loc o grevă de avertisment, după care în 28 noiembrie se va trece la greva generală. Acţiunile vor avea loc în fiecare judeţ al ţării. Nu facem nimic altceva decât să ne luptăm pentru drepturile noastre, drepturi ce ni se cuvin. (…) Cerem demisia ministrului Sănătăţii”, a precizat preşedintele Sanitas Sălaj.
Greva de avertisment din 25 noiembrie, dar şi cea generală anunţată în data de 28, va fi declanşată ca urmare revendicărilor membrilor Sanitas neonorate de Ministerul Sănătăţii. Potrivit lui Hodiş, sindicaliştii din sănătate au cerut: alocarea a minim şase la sută din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, creşterea veniturilor şi dublarea salariilor medicilor rezidenţi, dar şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate, revendicări care nu au fost onorate.

Alte articole

2 Thoughts to “Medicii sălăjeni se pregătesc de grevă generală”

 1. Zălăuan

  Succes la greva generală !
  Ceva trebuie să se schimbe în această ţară în care organele de represiune ale statului au salarii sfidătoare şi pensii neruşinate.
  În acest timp, cadrele medicale si profesorii stau in stradă pentru salarii.
  Ponta a găsit bani, luna trecută, pentru a mări pensiile şi aşa neruşinate ale unor militari.
  Ştiaţi că pentrua susţine pensia neruşinată, de 9.600 lei, a uni banal maistru militar, trebuie să cotizeze la fondul de pensii 15 medici şi profesori ? Şi asta înainte de majorarea de luna trecută.
  Atunci Ponta să găsească bani şi pentru cadrele sanitare.
  Români, treziţi-vă !
  Ori ei, ori noi !

 2. jarnea

  Sunt de acord ca fiecare merita salariu dupa rezultate, dar, tinand cont ca , cadrele medicale isi rotunjesc venitul , n-ar fi cazul, sunt de acord cu diminuare pana la nivel mediu pe economie a salariilor nerusinate, oricum cu guvernantii n-o scoatem la capat, uitati-va ce drumuri avem ce trotuare , daca mergeti la statia sf Gheroghe – Unirii o sa vedeti bataie de joc de trotuar in centrul capitalei, si totul in Romania se face in bataie de joc, de ce ? pentru ca se fura de sus in jos, absolut tot.

Leave a Comment