43 de permise de conducere saltate in doar o saptamana

Magazin Salajean 11 mai 2007 0

Actiunile desfasurate de catre agentii de politie rutiera salajeni, pentru atingerea obiectivelor Programului partenerial de prevenire si combatere a accidentelor rutiere au dus la constatarea a trei fapte de natura penala si a 629 de fapte contraventionale. Amenzile aplicate de politistii salajeni in perioada 4-10 mai au fost in valoare totala de 39.890 de lei.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (ISJ) Salaj, inspector Tincuta Dumuta, 87 de pietoni au fost sanctionati contraventional, pentru traversarea neregulamentara a partii carosabile. Nici biciclistii nu au scapat de ameznile politistilor, astfel ca, 25 de persoane care nu aveau bicicletele echipate corespunzator sau care erau sub influenta bauturilor alcoolice au fost amendate. O alta neregula constatata de cadre a fost cea legata de atelajele care circula pe drumurile publice fara sa fie echipate corespunzator. Ca de fiecare data, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta, de fapt, si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic, a adaugat Dumuta.

Din totalul de soferi amendati, respectiv 504, 71 nu au purtat centura de siguranta, 282 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, 10 au oprit sau stationat autovehiculele in locuri interzise. Urmatorii pe lista neagra intocmita de politisti sunt 43 de conducatori auto care, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile.

In perioada analizata au fost retinute si cinci certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din nefericire, pe raza judeteului Salaj s-a inregistrat si un accident de circulatie grav, soldat cu ranirea grava a unei persoane, in localitatea Dersida, a mai spus inspectorul.

De la inceputul anului, la nivelul judetului Salaj au fost inregistrate un numar de 37 de accidente grave, soldate cu opt morti si 35 de raniti grav si 41 de accidente usoare, soldate cu ranirea usoara a 51 de persoane.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 30 de accidente grave, soldate cu sapte morti si 25 de raniti grav, situatia se prezinta astfel: 8 accidente grave, un mort si 11 raniti grav, a conchis Dumuta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »