Şoferi turmentaţi, “infractori” în trafic

Magazin Salajean 17 mai 2011 0

Şoferi turmentaţi, “infractori” în trafic

Cinci persoane s-au ales la acest sfârşit de săptămână cu dosare de cercetare penală, pentru încălcarea unor reguli de circulaţie în trafic. Mai precis, patru conducători auto au ajunşi infractori în trafic, după ce au fost prinşi conducând în stare de ebrietate autoturismele.

Primul ghinionist a fost un bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Cluj, care a fost depistat, vineri dimineaţa, la ora 7:12, de poliţişti ai Serviciului Rutier Sălaj, în timp ce conducea autoturismul prin localitatea Românaşi cu o alcoolemie de 0,63 de miligrame pe litru de alcool pur în aerul expirat. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2:17, poliţiştii Biroului Rutier, aflându-se în timpul activităţilor de control şi supraveghere a traficului rutier, l-au identificat pe G.S. în vârstă de 35 de ani, cu reşedinţa în municipiul Zalău, conducând autoturismul pe strada Unirii, din municipiu, cu o alcoolemie de 0,84 de miligrame pe litru de alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, un alt tânăr, în vârstă de 28 de ani, a fost surprins de poliţişti în timp ce conducea autoturismul, pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiu, având o alcoolemie de 0,57 de miligrame pe litru de alcool pur în aerul expirat. În ultima zi a săptămânii, poliţiştii au prins pe drumurile judeţului un alt clujean în vârstă de 24 de ani turmentat la volan. Acesta a fost depistat de poliţiştii Postului de Poliţie Fildu de Jos, conducând autoturismul prin localitatea Fildu de Mijloc, cu o alcoolemie de 1,14 miligrame pe litru de alcool pur în aerul expirat.

În toate cele patru cazuri, şoferii au fost conduşi la spital pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Al patrulea şofer, o femeie în vârstă de 38 de ani, din Sărmăşag, a fost identificată sâmbătă după-amiază, de poliţişti ai Formaţiunii Rutiere din cadrul Poliţiei Oraş Şimleu Silvaniei, în timp ce conducea autoturismul între localităţile Ilişua şi Şimleu Silvaniei, fără a poseda permis de conducere. Pentru fapta sa, şoferiţa s-a ales cu dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Dacă va fi găsită vinovată, riscă pedeapsa cu închisoarea de la unu la cinci ani. Nici şoferii turmentaţi nu scapă uşor, riscând o pedeapsă de până la cinci ani pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »