Şofer prins beat la volan

Magazin Salajean 8 martie 2011 0

Şofer prins beat la volan

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Crasna, şi-a schimbat permisul de conducere pentru un dosar de cercetare penală, după ce a fost oprit în trafic, la sfârşitul săptămânii trecute, de către poliţişti. Testat în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul a fost pozitiv.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că tânărul a fost indentificat în timpul unui control de rutină. În cursul zilei de duminică, poliţiştii Postului de Poliţie Crasna au identificat un tânăr de 23 de ani, din Crasna, în timp ce conducea autoturismul prin localitate cu o alcoolemie peste limita legală, de 0,72 de miligrame/litru de alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei în vederea recoltării de probe biologice, a declarat Cristea.

Pe numele conducătorului auto, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, faptă prevăzută de articolul 87, din OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Peste 40 de vitezomani, amendaţi în patru ore

Aproximativ 46 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii rutieri sălăjeni, în doar patru ore de urmărire a vitezomanilor în trafic. Acţiunea de control s-a desfăşurat vineri, între orele 10 şi 14, pe linia respectării regimului legal de viteză pe Drumul Naţional 1F, respectiv pe ruta Zalău-Bocşa-Sărmăşag-Bobota-judeţul Satu Mare.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Sălaj, acţiunea a avut ca scop impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule, în ceea ce priveşte respectarea regimului legal de viteză. Obiectivele acţiunii au fost: reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora, pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere. Cu această ocazie au fost aplicate 46 de sancţiuni, dintre care: 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, trei pentru neportul centurii de siguranţă şi 18 alte contravenţii, se arată în informaţia de presă.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale a însumat peste 5.700 de lei.

Cad cărămizile pe zălăuani

Îndepărtarea bucăţilor de tencuială de pe faţadele blocurilor din municipiu, stând gata să cadă în capetele trecătorilor, continuă, însă la un alt nivel. În cursul săptămânii trecute, pompierii militari au intervenit nu doar pentru înlăturarea tencuielii, ci inclusiv a cărămizilor ce stăteau desprinse, reprezentând un real pericol pentru pietoni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Porolissum al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că pompierii au fost solicitaţi de un locatar al imobilului situat pe strada Gheorghe Doja. Detaşamentul de pompieri Zalău a intervenit, în data de 4 martie, în jurul orei 13.45, pentru a îndepărta materiale de construcţie, respectiv tencuială şi cărămizi de pe un imobil de pe strada Gheorghe Doja din municipiul Zalău. Materialele erau desprinse existând pericolul ca, în orice moment, să cadă şi să pună în pericol viaţa trecătorilor, a declarat purtătorul de cuvânt.

În ultima perioadă, pompierii sălăjeni au fost solicitaţi să intervină la patru imobile, atât la nivel de municipiu, cât şi în oraşul Şimleu Silvaniei, pentru îndepărtarea unor bucăţi de tencuială ce ameninţau viaţa trecătorilor.

Incendiu în toiul nopţii

Un incendiu izbucnit în noaptea de duminică spre luni la acoperişul unei case din municipiu a pus pe drumuri pompierii militari zălăuani. Din fericire, incendiul a fost lichidat în scurt timp. Purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat luni dimineaţa, la ora 1.47, să intervină pentru a stinge incendiul izbucnit la o gospodărie de pe strada B.N. Antal din municipiul Zalău. Cauza probabilă de incendiu a fost o scânteie care a aprins materiale lemnoase, a afirmat lt. Jacodi. Au ars astfel câteva materiale lemnoase (grinzi şi corni) şi s-au deteriorat aproximativ 50 de ţigle din acoperişul casei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »