Şocant! Răpire înscenată la Zalău

Magazin Salajean 7 iunie 2011 0

Şocant! Răpire înscenată la Zalău

Un băiat în vârstă de 14 ani, din Zalău, şi-a înscenat răpirea, ieri, după ce a fost certat de părinţi pentru situaţia şcolară, minorul susţinând că a fost răpit din blocul unde locuieşte de persoane necunoscute şi mascate, băgat într-o dubă şi dus în zona localităţii Hereclean, unde a fost găsit de o femeie şi un bărbat.

Planul de groază a fost gândit de copil în urma unei discuţii mai aspre pe care a avut-o cu părinţii, duminică seara, şi care a avut legătură cu situaţia sa şcolară deloc bună. Ca să scape de pedeapsă şi pentru a trezi compasiunea părinţilor, băiatul de 14 ani şi-a înscenat, ieri dimineaţă răpirea, punând pe foc atât autorităţile, cât şi familia. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, ne-a declarat că băiatul a susţinut că a fost răpit de mai multe persoane necunoscute şi mascate din scara blocului unde locuieşte, băgat într-o dubă şi dus între localităţile Hereclean şi Guruslău, unde ar fi reuşit să scape din maşină, lucruri care nu au fost confirmate de cercetările la faţa locului. „Băiatul stătea în picioare, în şanţul de la marginea carosabilului, cu mâinile şi picioarele legate şi cu o cârpă în gură, când a fost zărit dintr-o maşină de o femeie şi un bărbat care au oprit autoturismul, l-au dezlegat şi au sunat la 112. S-au deplasat de urgenţă echipe la faţa locului, iar în urma cercetărilor, declaraţiile băiatului nu s-au confirmat. Acesta a recunoscut până la urmă că şi-a înscenat răpirea, după ce a fost certat de părinţi pentru situaţia şcolară”, a declarat Tincuţa Dumuţa.

Potrivit sursei citate, în urma discuţiilor cu minorul, poliţiştii şi-au dat seama că mai multe declaraţii ale acestuia nu se potrivesc. „Ca urmare, l-au sfătuit pe copil ca, în cazul în care şi-a înscenat răpirea, să recunoască. De asemenea, tatăl minorului, chemat la faţa locului, l-a încurajat pe acesta să recunoască înscenarea, lucru care s-a şi întâmplat în final”, a declarat Tincuţa Dumuţa.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Iosif Ghiurca, ne-a declarat că poliţiştii au luat în calcul posibilitatea unei înscenări dat fiind că băiatul avea mai multe versiuni în privinţa faptului cum a scăpat din duba presupuşilor răpitori. „Băiatul avea mai multe versiuni. În prima, a reuşit să deschidă uşa dubei în timp ce aceasta se afla în mers, pe carosabil, şi a sărit, dar nu prezenta pe corp nicio urmă în acest sens, nicio zgârietură, aşa cum ar fi fost normal. În a doua versiune, băiatul susţinea că a deschis uşa dubei şi ar fi sărit abia când aceasta se afla pe câmp. Cum erau mai multe versiuni, am fost obligaţi să luăm în considerare varianta înscenării”, a declarat Iosif Ghiurca.

IPJ Sălaj continuă cercetările în acest caz pentru a se stabili cu exactitate modul în care minorul de 14 ani a ajuns din Zalău în apropierea localităţii Hereclean şi pentru a se stabili dacă a fost ajutat în acest sens. De reţinut că minorul provine dintr-o familie cu situaţie materială bună.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »