Şi pietonii sunt vinovaţi de producerea accidentelor

Magazin Salajean 12 mai 2011 0

Şi pietonii sunt vinovaţi de producerea accidentelorOpt accidente de circulaţie s-au produs în primele patru luni ale anului, pe drumurile judeţului Sălaj, din cauza neatenţiei pietonilor. Din nefericire, în urma acestor evenimente neplăcute, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte alte opt au ajuns în spital cu răni grave. Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, numărul de accidente produse din cauza pietonilor a înregistrat o creştere în ultimele luni. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate şapte accidente de circulaţie, soldate cu un mort şi şase răniţi grav, în cursul acestui an situaţia se prezintă astfel: mai mult cu un accident de circulaţie, acelaşi număr de morţi şi cu doi răniţi grav în plus, se arată în informaţia de presă.

Pentru a nu deveni victima unui accident rutier, reprezentanţii IPJ Sălaj reamintesc câteva din obligaţiile pietonilor, prima în listă fiind traversarea străzii doar prin locurile marcate şi semnalizate corespunzător. Totodată, cetăţenii sunt avertizaţi să nu se angajeze în traversarea drumului public atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore. În plus, pietonii sunt sfătuiţi să nu traverseze partea carosabilă prin faţa sau prin spatele vehiculului oprit în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, cu excepţia cazurilor când există treceri de pietoni semnalizate corespunzător.

Un lucru important de reţinut că, în cazul producerii unui accident rutier din cauza traversării de către pietoni a drumului public printr-un loc nepermis, răspunderea pentru pagubele suferite revine pietonilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »