Şase incendii în două zile

Magazin Salajean 14 martie 2011 0

Şase incendii în două zile

Nu mai puţin de şase incendii de vegetaţie uscată au izbucnit, la finele săptămânii, în mai multe localităţi din judeţul Sălaj, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru stingerea acestora. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că incendiile s-au produs după ce persoane necunoscute au aprins vegetaţia uscată pentru igienizarea terenurilor agricole. Nerespectarea măsurilor de prevenirea incendiilor la igienizarea terenurilor agricole a dus la arderi necontrolate pe mai multe terenuri din judeţ. Pompierii militari au intervenit însă operativ pentru limitarea şi stingerea incendiilor de vegetaţie uscată, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, în incendii au ars câteva hectare de teren agricol, însă nu au fost pagube însemnate. Incendiile au avut loc în localităţile Cehu Silvaniei, Nuşfalău, Bârsău Mare (comuna Gâlgău), Aghireş (comuna Mesesenii de Jos), Valcău de Sus şi Gâlgău Almaşului (comuna Bălan), precum şi într-o livadă de lângă Borla.

Pompierii atrag astfel atenţia cetăţenilor să respecte regulile minime de igienizarea terenurilor agricole, să anunţe organele abilitate înainte de aprindere şi să nu lase focul nesupravegheat.

Elemente chimice, găsite îngropate la Sălăţig

O cutie cu elemente chimice a fost descoperită, sâmbătă după-amiază, de către un gospodar din localitatea Sălăţig, în timp ce efectua lucrări agricole pe un teren viran. Omul a anunţat imediat autorităţile, la faţa locului deplasându-se echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj. Purtătorul de cuvânt al unităţii, lt. Lucian Jacodi, a declarat că în cutie nu se afla muniţie de război. Echipa pirotehnică a fost solicitată în cursul zilei de sâmbătă, la ora 12.40, pentru asanarea de muniţie neexplodată de pe un teren din localitatea Sălăţig. Însă, ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat muniţia ca fiind o cutie/pachet cu elemente chimice, a declarat lt. Jacodi.

Potrivit acestuia, în continuare se fac cercetări pentru identificarea elementelor chimice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »