Şase incendii în 24 de ore

Magazin Salajean 6 aprilie 2011 0

Şase incendii în 24 de ore

Nu mai puţin de şase incendii produse în mai multe localităţi sălăjene, în decursul a doar 24 de ore, au pus pe jar pompierii militari. În patru dintre cazuri, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum (ISU) al judeţului Sălaj au intervenit pentru stingerea incendiilor puse intenţionat de săteni pentru curăţirea terenurilor de vegetaţia uscată şi scăpate de sub control. În celelalte două cazuri, au stins flăcările izbucnite la două containere de gunoi din municipiu, care ameninţau garajele şi maşinile din preajmă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că incendiile au fost limitate şi stinse operativ de cadrele unităţii. În data de 4 martie, pompierii de la Garda de intervenţie Nuşfalău, Secţia de pompieri Jibou şi Detaşamentul de pompieri Zalău au fost solicitaţi să intervină la patru incendii de vegetaţie uscată, respectiv în municipiul Zalău şi în localităţile Jibou, Romita şi Nuşfalău. În total, au ars peste zece hectare de teren, a declarat Jacodi.

Alte două incendii au avut loc în aceeaşi zi, la containerele de gunoi de pe străzile Năzuinţei şi Gheorghe Doja din municipiu. Din fericire, pompierii militari au intervenit operativ, reuşind să stingă flăcările scăpate de sub control, care ameninţau să se extindă la garajele şi maşinile aflate în apropiere, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj. În urma cercetărilor, s-a stabilit drept cauză de incendiu acţiunea intenţionată a unor persoane necunoscute.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »