35 de intoxicatii cu ciuperci intr-o luna

Magazin Salajean 15 octombrie 2007 0

35 de intoxicatii cu ciuperci intr-o luna

Alte cinci persoane au solicitat saptamana trecuta ajutorul cadrelor medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Salaj – Zalau, dupa ce au consumat ciuperci. Salajenii s-au prezentat la Unitatea de Primire a Urgentelor acuzand dureri, cel mai grav caz fiind al unei femei de 54 de ani din Zalau, care a fost internata direct la sectia de Terapie intensiva.

Codruta Puscas, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Salaj – Zalau, a declarat ca, dupa administrarea tratamentului, starea pacientilor a fost stabilizata si ca urmeaza sa fie externati.

Din cele cinci cazuri, doua au implicat copii cu varsta de 9, respectiv 13 ani, din Simleu Silvaniei si Zalau. Copiii au fost internati spre ingrijire la sectia Pediatrie, fiind externati joi, a spus purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, ceilalti doi pacienti au fost internati la sectia de Boli Interne.

Cazurile de saptamana trecuta se adauga la alte 30 de diagnostice de intoxicatie cu ciuperci pe care medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Salaj – Zalau le-au pus in ultimele 30 de zile.

Intrucat numarul intoxicatiilor de acest fel este ridicat, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Salaj, Ioan Bujita, a atras atentia populatiei intr-o conferinta de presa ca populatia sa se limiteze la consumul ciupercilor comercializate in magazine si sa evite achizitionarea celor din pietele agroalimentare. Numarul de intoxicatii cu ciuperci este ridicat in Salaj in acest an. Pentru a fi evitate aceste situatii, este de preferat sa nu se consume deloc ciuperci din flora spontana. Populatia ar trebui sa se limiteze la a cumpara ciupercile care sunt comercializate in magazine. Este de ajuns o ciuperca otravita, pentru ca familii intregi sa fie afectate. Asta cu atat mai mult cu cat toxicitatea lor nu dispare prin fierbare, povestea fiind doar un mit, a spus directorul DADR Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »